Spitalul Nehoiu, in atentia alesilor judetului, la prima sedinta „in deplasare”

12 mai 2015 | 0 comentarii |

Dr. Sergiu Remisovschi a cerut ajutor in prima sedinta a Consiliului Judetean in teritoriu si le-a solicitat primarilor din zona sa contribuie la finantarea spitalului.

 

Sedinta CJ Buzau la Nehoiu

Sedinta CJ Buzau la Nehoiu

Prima sedinta a Consiliului Judetean Buzau in „deplasare”, asa cum va anuntam intr-un articol anterior, a avut loc ieri, la Nehoiu, in sala de conferinte a ACR din oras, la solicitarea consilierului Doru Muzgoci. Desi spera ca va profita de acest prilej pentru a castiga capital electoral, acesta a fost readus la „ordinea de zi” de presedintele interimar al Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, asa ca proiectele supuse la vot au fost aprobate rapid.

Chiar daca in discutie nu a fost niciun proiect referitor la oras sau la zona limitrofa, iar prezenta consilierilor a fost relativ redusa (doar 24 din 33), la sedinta extraordinara convocata de Consiliul Judetean a fost aglomeratie mare, pentru ca au participat primarii si alesii Consiliilor locale din zona, localnici si reprezentanti ai unor institutii si/sau asociatii neguvernamentale.

Nu a lipsit, asa cum era de asteptat, nici directorul Spitalului Nehoiu, dr. Sergiu Remisovschi, care a incercat sa profite de prilej pentru a cere sprijin financiar pentru unitatea medicala pe care o conduce si care se afla intr-o situatie disperata, atat alesilor judetului cat si primarilor comunelor din imprejurimi.

 

Spitalul Nehoiu

Spitalul Nehoiu

Asa cum va spuneam in articolul anterior, intre proiectele votate de consilierii judeteni s-a aflat si unul referitor la contributia Consiliului Judetean cu 10 la suta din suma necesara achizitionarii unui aparat roentgen pentru Sectia Radiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, diferenta, pana la 360.000 de lei, urmand sa fie finantata de Ministerul Sanatatii.

Problemele Vaii Buzaului, precum starea drumurilor, lipsa locurilor de munca si lipsa fondurilor pentru Spitalul Orasenesc Nehoiu au fost intens discutate, in cadrul evenimentului, atat  Doru Muzgoci, cel care a solicitat organizarea unei sedinte in orasul natal, cat si viceprimarul Ionut Milea – care indeplineste si functia de primar interimar al orasului, Gheorghe Bacneanu -primarul din Gura Teghii, consilierii judeteni Raul Florescu (PNL), Gheorghe Vlase (PLR) si dr. Danut Pale (PSD) cat si de catre managerul unitatii medicale  care deserveste peste 50.000 de locuitori.

 

Dr. Sergiu Remisovschi, manager Sp. Nehoiu

Dr.Remisovschi, manager Sp. Nehoiu

Dr. Sergiu Remisovschi a aratat (daca mai era nevoie) greutatile cu care se confrunta unitatea medicala pe care o conduce si a solicitat sprijinul Consiliului Judetean, dar mai ales a insistat pentru materializarea unei  propuneri de anul trecut a conducerii Consiliului Judetean de a se constitui o asociatie a primariilor din zona in vedera obtinerii de fonduri atat din surse bugetare cat si din eventuale donatii.

Unitatea medicala va intra in curand in evaluare in vederea acreditarii si, risca sa piarda si gradul IV pe care il are in prezent si de care depinde finantarea serviciilor medicale acordate in contract cu CJAS. Aceasta, pentru ca daca in privinta dotarii s-a reusit sa se mai faca cate ceva, atragerea medicilor in zona constituie o mare problema in contextul in care nu li se asigura locuinte de serviciu si garantia unor salarii decente.

In concluzie, sedinta Consiliului Judetean Buzau la Nehoiu s-a finalizat cu aprobarea proiectelor de hotarare aflate pe ordinea de zi, iar pentru nehoieni a fost un prilej de a-si face cunoscute durerile.

 


Adaugati un comentariu


 

*