Medicii si farmacistii sustin, pe 17 iunie, examenul de primariat

 Medicii si farmacistii cu cel putin cinci ani vechime in specialitatea in care doresc sa obtina primariatul au la dispozitie o saptamana, incepand de astazi, pentru a-si depune dosarele.

 

8-m-stomatologie-ssMedicii, medicii stomatologi si farmacistii care pana la data de 31 decembrie 2015 au acumulat o vechime de cel putin cinci ani in specialitatea in care profeseaza vor avea ocazia, la jumatatea lunii viitoare, sa avanseze in cariera prin obtinerea gradului profesional de medic, respectiv, farmacist primar.

Pentru aceasta, specialistii care indeplinesc conditiile necesare vor sustine un examen care va fi organizat de Ministerul Sanatatii pe data de 17 iunie, in centrele universitare medicale care pot asigura conditiile de organizare si desfasurare a tuturor probelor prevazute in tematicile specialitatilor solicitate, precum si componenta comisiilor de examinare.

Ministerul Sanatatii a anuntat organizarea concursului, tematica si metodologia, iar medicii, medicii  stomatologi si farmacistii care doresc sa participe la examen trebuie sa se grabeasca putin cu intocmirea dosarelor, intrucat termenul limita pentru depunerea acestora este 18 mai, asa ca mai au la dispozitie doar o saptamana pentru a se inscrie la primariat.

 

farmacistiDosarele de inscriere trebuie depuse pana la data mai-sus mentionata la directiile de sanatate publica din centrele universitare in care candidatii doresc sa sustine examenul, respectiv Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Iasi, Sibiu, Oradea Targu Mures, Arad, Brasov, Galati si Timisoara. Totodata, medicii care lucreaza in retelele sanitare proprii ale anumitor ministere isi pot depune dosarele de candidat la directiile medicale ale ministerelor respective.

Directiile de sanatate publica vor completa on-line, pana pe 21 mai, ora 14.00, listele nominale cu candidatii inscrisi, iar pe 17 iunie se va sustine examenul. Acesta va consta in consta din una, doua sau trei probe clinice si proba practica, potrivit tematicilor specialitatii respective. Ministerul Sanatatii a mai anuntat ca fiecare proba de examen in parte este eliminatorie, daca nu se obtine minimum nota 8.00, aceasta  fiind si media minima de promovare si confirmare in gradul profesional de primar. Candidatii care nu obtin aceasta medie vor fi declarati nepromovati.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*