Inscrierea la primariat se incheie pe 17 mai

Medicii, medicii dentisti si farmacistii care vor sa participe la examenul de „primar” din aceasta vara mai au la dispozitie doar zece zile pentru a-si  depune dosarele de inscriere, la directile de sanatate publica sau la directiile medicale ale ministreleor cu retea sanitara proprie.

 

Examenul pentru obtinerea gradului de primar pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii care au acumulat o vechime de minim 5 ani ca specialisti (pana la  31 decembrie 2013) se va sustine pe 12 iunie 2013, anunta  Ministerul Sanatatii, care a publicat Calendarul organizarii concursului si tematica din care se vor constitui subiectele.

Examenul se va desfasura ca si pana acum, in centrele universitare medicale care pot asigura conditiile de organizare si desfasurare a tuturor probelor prevazute in tematicile specialitatilor solicitate, precum si componenta comisiilor de examinare pentru specialitatile respective .

 

Calendarul organizarii examenului:

17 mai 2013: data limita de depunere a dosarelor de inscriere pentru examen la directiile de sanatate publica din centrele universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara, Targu Mures, Arad, Brasov si Galati, respectiv la directiile medicale ale ministerelor cu retea sanitara proprie.

27 mai 2013: arondarea candidatilor pe specialitati si centre universitare va fi afisata pe site-ul www.ms.ro, la rubrica informare-concursuri si examene.

10 iunie 2013: listele nominale ale candidatilor admisi, presedintii comisiilor, data, locul si ora de prezentare la examen se vor afisa pe site-ul www.ms.ro, sectiunea informare, concursuri examene .

 

Tematici pentru concurs:

Medicii care vor participa la examen vor sustine una pana la trei probe clinice si o proba practica, conform tematicilor fiecarei specialitati, publicate in Viata Medicala numerele 2 – 7 din anul 2001, cu exceptia specialitatilor:
1. anatomie patologica – publicata in Viata Medicala in anul 2011;
2. chirurgie OMF si chirurgie dento-alveolara – publicate in Viata Medicala din 31 iulie 2009;
3. endocrinologie – publicata in Viata Medicala nr.5 din 30 ianuaria 2009.
4. expertiza medicala a capacitatii de munca – publicata in Viata Medicala nr. 30 din 24.07.2009;
5. farmacie clinica si laborator farmaceutic, inclusiv completarea din 2010;
6. farmacologie clinica – aprobata in anul 2008 ;
7. medicina de familie – publicata in Viata Medicala din 4 aprilie 2000;
8. medicina de urgenta – publicata in Viata Medicala nr. 15 din 2001;
9. O.R.L. – tematica ramane valabila cea publicata in anul 1981.

*Pentru specialitatea Medicina Legala nu se sustine proba scrisa.

Fiecare proba in parte este eliminatorie, daca nu se obtine minim nota 8.00, acelasi „prag” fiind stabilit si pentru promovarea examenului, respectiv,  pentru obtinerea gradului de „medic primar”, calculul fiind realizat prin media aritmedica a notelor obtinute la probele de concurs sustinute.


Categorii: Farmacii, Medici

Adaugati un comentariu


 

*