O noua rectificare a bugetului Spitalului Judetean Buzau

24 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Consilierii judeteni se vor intruni vineri, in cadrul sedintei ordinare din aceasta luna, penultima din acest an, in care sunt supuse aprobarii 19 proiecte de hotarare.

 

Consiliul Judetean buzauVineri, 27 noiembrie, are loc penultima sedinta ordinara din acest an a Consiliului Judetean Buzau. Majoritatea proiectelor aflate pe ordinea de zi vizeaza rectificari ale bugetelor unor institutii aflate in administrarea Consiliului Judetean, astfel incat toti banii prevazuti in bugetul judetului pe acest an sa fie alocati pana la finele lui 2015.

Ultimul punct al ordinii de zi in sedinta de vineri se refera la a sasea rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli alocat Spitalului Judetean Buzau, unitatea medicala urmand a primi in plus 567.000 de lei, in cazul in care proiectul de hotarare va fi aprobat de consilieri. Banii provin din fondurile Ministerului Sanatatii si au fost transferati in conturile administratiei locale pentru a fi folositi in vederea alocarii acestora in directia investitiilor necesare Spitalului Judetean si a celorlalte cheltuieli inerente bunei functionari a unitatii medicale.

 

aparat radiologieDupa cum se arata in expunerea de motive ce insoteste acest proiect de hotarare, suma ar urma sa fie folosita pentru achizitionarea unui aparat radiologic digital, in conditiile in care dispozitivul folosit in prezent este uzat atat fizic cat si moral si se impune inlocuirea imediata a acestuia cu alt aparat nou, mult mai performant. Suma de 567.000 de lei ce ar urma sa fie alocata Spitalului Judetean prin hotararea consiliului, reprezinta a doua transa din suma totala de 2.509.000 de lei virata in conturile administratiei locale de catre Ministerul Sanatatii. Cealalta transa de 1.942.000 de lei a fost deja alocata spitalului printr-o Hotarare de Consiliu aprobata in luna august, fiind destinata achizitionarii unui nou computer tomograf.

Tinand cont de faptul ca in ultimele sedinte ale Consiliului Judetean, toate proiectele de hotarare referitoare la Spitalul Judetean au fost votate in unanimitate, este de asteptat ca acelasi lucru sa se intample si vineri, urmand apoi sa fie demarate procedurile pentru achizitoinarea noului aparat radiologic, mai ales ca cea mai mare parte a banilor vine de la Ministerul Sanatatii.

Lista completa a proiectelor de hotarare supuse aprobarii in sedinta de vineri poate fi accesata aici, iar proiectul privind a sasea rectificare a bugetului Spitalului Judetean poate fi consultat aici.

 


Adaugati un comentariu


 

*