Spitalul Judetean Buzau va avea, in sfarsit, un aparat radiologic digital

27 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Consiliul Judetean a alocat, astazi, unitatii medicale, 567.000 de lei, in vederea achizitiei dispozitivului medical, pana la sfarsitul acestui an.

 

consiliul judeteanDupa o lunga perioada in care Spitalul Judetean de Urgenta Buzau a functionat cu aparatura de pe vremea bunicii, se pare ca a venit vremea sa se intre in normalitate. Anul acesta s-a aprobat achizitia unui Computer Tomograf nou, a unui angiograf,  iar in sedinta de astazi, bugetul unitatii medicale a fost rectificat printr-o Hotarare a Consiliului Judetean, cu suma necesara achizitiei unui aparat de radiologie digital.

In sedinta ordinara a Consiliului Judetean Buzau care a avut loc in acesta dimineata, consilierii au aprobat in unanimitate proiectul de hotarare ce prevedea a sasea rectificare a bugetului Spitalului Judetean, unitatea medicala urmand sa primeasca in zilele urmatoare 567.000 de lei, suma ce va fi folosita pentru achizitoinarea aparatului radiologic. Achizitia devenise imperios necesara pentru spital, in conditiile in care vechiul aparat isi depasise de mult perioada optima de utilizare.

Toti consilierii care au fost prezenti astazi la sedinta au votat pentru aprobarea acestui proiect de hotarare, tinand cont si de faptul ca aceasta noua rectificare nu presupunea niciun efort financiar din partea bugetului judetului, suma respectiva provenind de la Ministerul Sanatatii si fiind alocata Consiliului Judetean in scopul unei mai bune administrari a unitatii medicale.

 

consiliul judeteanContributia financiara a Ministerului Sanatatii a fost una mult mai mare, de 2.509.000 de lei, prima transa de din aceasta suma fiind alocata deja pentru achizitionarea noului computer tomograf, dispozitiv de care Spitalul Judetean avea, de asemenea, neaparata nevoie. Suma de 1.942.000 de lei a fost alocata Spitalului Judetean la finele lunii august, reprezentand 90 la suta din costul total al aparatului cu care unitatea medicala va fi dotata pana la sfarsitul acestui an, Consiliul Judetean contribuind la randul sau cu diferenta de 225.000 de lei.

Odata alocata si suma de 567.000 de lei necesara pentru cealalta achizitie importanta de apratura medicala, in perioada urmatoare vor fi demarate procedurile de achizitie pentru aparatul radiologic digital, urmand a fi organizata in acest sens o licitatie.

Pe ordinea de zi a sedintei de astazi s-au aflat 19 proiecte de hotarare si toate au fost aprobate in urma votului consilierilor judeteni.

 


Adaugati un comentariu


 

*