Spitalul Judetean Buzau si centrele sociale, printre beneficiarii excedentului bugetar de la finalul lui 2016

28 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Sumele redistribuite vor fi folosite pentru eficientizarea energetica, reabilitarea sau modernizarea cladirii spitalului si a celor care adapostesc mai multe centre de invatamant special.

 

In aceasta dimineata a avut loc sedinta ordinara pe luna septembrie a Consiliului Judetean Buzau, in cadrul careia au fost supuse votului consilierilor 24 de proiecte de hotarari.

Sedinta de astazi a fost una mai speciala, intrucat a inclus si un moment care nu era trecut pe ordinea de zi, dar care a adus in sala de consiliu o serie de invitati speciali. Astfel, la masa prezidiului au fost prezenti, alaturi de presedintele Petre Emanoil Neagu si cei doi vicepresedinti, Adrian Petre si Romeo Lungu, prefectul Carmen Ichim si generalul locotenent Lucian Foca, proaspat trecut in rezerva.

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica a fost protagonistul principal al momentului special de la finalul sedintei de astazi. Reprezentantii Consiliului Judetean au dorit sa-i multumeasca pentru activitatea desfasurata de-a lungul carierei in Garnizoana Buzau si pentru colaborarea pe care a avut-o cu autoritatile locale in momentele mai dificile, cand judetul s-a aflat sub nameti ori natura dezlantuita a provocat probleme sau cand criza de sange a pus in dificultate spitalele, iar militarii s-au mobilizat exemplar si au donat cantitati importante de sange, salvand astfel multe vieti aflate in pericol.

Genealul Foca a tinut un discurs prin care a facut o prezentare a carierei sale militare, de la momentul admiterii la liceul militar, pana la momentul trecerii in rezerva, iar la final a primit, din partea reprezentantilor Consiliului Judetean, un buchet de flori si o placheta omagiala.

 

In ceea ce priveste sedinta propriu-zisa, aceasta a avut pe ordinea de zi 24 de proiecte de hotarari, toate fiind aprobate in urma votului consilierilor.

Una dintre hotararile adoptate astazi se refera la a sasea rectificare a bugetului judetului, unitatea administrativa avand astfel posibilitatea sa mai acopere din nevoile financiare ale institutiilor subordonate. Astfel, bugetul judetului a fost majorat cu peste 5,2 milioane de lei, bani proveniti din defalcarea sumelor colectate din TVA.

Conform hotararii aprobate de consilierii judeteni, peste 1,67 de milioane de lei din totalul sumelor defalcate din TVA vor fi alocati pentru finantarea Programului pentru scoli, in timp ce aproape 2,5 milioane de lei vor merge catre sistemul de protectie a copiilor.

In fine, suma de 1,08 milioane de lei va fi alocata centrelor publice pentru persoanele adulte cu handicap.

 

O alta hotarare adoptata astazi se refera la redistribuirea excedentului bugetar inregistrat la finele anului trecut, excedent care se ridica la suma de 77,87 de milioane de lei. Printre beneficiarii diferitelor sume alocate de Consiliul Judetean din acest excedent bugetar se numara si Spitalul Judetean de Urgenta, precum si mai multe centre sociale si unitati de invatamant special din judet.

Astfel, Liceul pentru deficienti de vedere, si cele doua centre de educatie incluziva de la Buzau si Ramnicu Sarat vor primi cate 200.000 de lei pentru reabilitarea energetica a cladirilor in care functioneaza, in timp ce Spitalul Judetean va primi, in acelasi scop, suma de 80.000 de lei. Unitatea medicala va mai primi insa si o jumatate de milion de lei pentru prima etapa de modernizare si extindere a blocului operator si 201.000 de lei pentru extinderea si dotarea sectiei UPU. De asemenea, alti 408.000 de lei vor fi alocati eficientizarii energetice a cladirii in care isi desfasoara activitatea sectia Dermato-Venrice.

Tot pentru eficientizarea energetica a cladirilor s-au alocat, cate 250.000 de lei, Centrului pentru persoane adulte cu handicap din Ramnicu Sarat, Complexului de servicii pentru copiii cu handicap sever din Buzau si Centrului rezidential pentru copiii cu tulburari de comportament de la Beceni.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*