Prima rectificare a bugetului SJU Buzau a trecut de votul consilierilor judeteni

Unitatea medicala va primi 46.400 de lei la sectiunea „donatii si sponsorizari”, pentru achizitia de echipamente si materiale sanitare.

 

Consiliul Judetean (dec. 2016)In aceasta dimineata a avut loc sedinta ordinara pe luna aprilie a Consiliului Judetean Buzau, fiind supuse votului consilierilor noua proiecte de hotarari incluse initial pe ordinea de zi, carora li s-au adaugat alte patru proiecte suplimentare.

Au fost supuse la vot, totodata, raportul de activitate al presedintelui institutiei, raportul privind activitatea autoritatii publice judetene, raportul privind situatia gestionarii bunurilor din proprietatea judetului Buzau in anul 2016 si buletinul informativ cuprinzand informatii de interes public pentru anul in curs.

Printre proiectele care au fost aprobate astazi se numara si cel referitor la rectificarea bugetului Spitalului Judetean, unitatea medicala devenind astfel prima institutie din subordinea Consiliului Judetean care beneficiaza de o suplimentare a bugetului in acest an.

Solicitarea a venit din partea conducerii unitatii medicale, care a comunicat Consiliului Judetean, dupa aprobarea bugetului initial, ca are nevoie de suplimentarea sumei cu 46.400 de lei, pentru efectuarea unor achizitii absolut necesare pentru buna functionare.

 

spital buzauConcret, unitatea medicala are nevoie de 36.400 de lei pentru achizitia de tehnica medicala si obiecte de inventar in cadrul Sectiei Chirurgie Generala, iar de alti 10.000 de lei pentru achizitionarea de echipamente medicale si materiale sanitare necesare pentru Sectia de Boli Infectioase.

Prin votul de azi, spitalul a primit suma solicitata, care ii va fi alocata la capitolul „Donatii si sponsorizari”. Banii provin din astfel de donatii sau sponsorizari acordate de persoane fizice sau persoane juridice, conform legii, sumele respective fiind varsate la buget, pentru ca de aici sa fie finantate institutiile in beneficiul carora au fost facute.

Tot in sedinta de astazi a fost aprobata noua componenta a comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, care ii va include pe medicul primar Valentin Coleasa, in calitate de presedinte, pe medicul de familie Lucia Dragan, ca reprezentant al DSP Buzau, pe Ionica Tarau, in calitate de reprezentant al organizatiilor non-guvernamentale, asistentul social Valentina Furtuna si psihologul Ana-Maria Vlade – ambele din partea DGASPC Buzau.

 


Adaugati un comentariu


 

*