Consiliul Judetean Buzau a aprobat o noua rectificare a bugetului Spitalului Judetean

25 noiembrie 2014 | 0 comentarii |

Unitatea medicala a primit in plus suma de 314. 874 de lei, bani ce vor fi folositi pentru a acoperi o parte din cheltuielile curente. Proiectele care vizau vanzarea terenului pe care este construit Centrul de Dializa au fost retrase de pe ordinea de zi.

 

consiliul judeteanSe pare ca apele s-au mai linistit in Consiliul Judetean Buzau, sedinta din aceasta dimineata nemaifiind atat de tensionata ca cele din ultima perioada. Marea majoritate a proiectelor de hotarari aflate pe ordinea de zi au fost votate in unanimitate, ca in vremurile bune. A trecut chiar si controversatul proiect legat de Muzeul Judetean, consilierii fiind de aceasta data de acord, in majoritate, ca imobilul renovat printr-un proiect european sa fie dat in administrarea institutiei, astfel incat muzeul, Teatrul George Ciprian si Scoala Populara de Arta sa se poata muta si sa isi reia activitatea in cladirea respectiva. Proiectul fusese respins de mai multe ori in sedintele odinare si extraordinare, insa astazi a fost aprobat in unanimitate, asa ca cele trei institutii de cultura se pot intoarce in sediul de la bulevardul Nicolae Balcescu.

 

spital buzauIn unanimitate a fost aprobat si proiectul de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli alocat Spitalului Judetean, unitatea medicala primind astfel 314.874 de lei in plus. A fost cea de-a cincea rectificare a bugetului unitatii sanitare, care a ajuns astfel la suma de 94.636.577 de lei. Conform expunerii de motive, banii alocati prin aceasta noua rectificare bugatara reprezinta suma defalcata din incasarile de TVA.

Tot in cadrul sedintei de astazi, rectificari au fost operate si in bugetele Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiente Auditive si al DGASPC Buzau.

De asemenea, consilierii judeteni au aprobat doua protocoale de colaborare intre Consiliul Judetean si alte institutii, in cadrul a doua proiecte antidrog, „Viata mea are un pret” si „Traieste sanatos pentru a fi puternic”.

Cele doua proiecte care vizau vanzarea, catre International HealthCare Systems, a suprafetei de teren pe care este construit Centrul de Dializa, au fost scoase in ultimul moment de pe ordinea de zi, urmand a fi supuse votului intr-una din sedintele viitoare.

 


Adaugati un comentariu


 

*