Hotararea de care depinde inceperea reabilitarii Spitalului Judetean Buzau, supusa maine votului consilierilor judeteni

29 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Pana acum au existat alte doua tentative de vot in cadrul unor sedinte extraordinare, insa acestea au fost boicotate prin chiulul masiv al consilierilor.

 

bigiu cjCu o intarziere de trei saptamani fata de data la care ar fi putut fi votata, Hotararea Consiliului Judetean  care se refera la dezmembrarea unei portiuni de teren aferent Spitalului Judetean Buzau, va fi in cele din urma supusa la vot in sedinta ordinara  programata pentru maine. De aprobarea acestui act normativ al miniparlamentului local depinde posibnilitatea ca unitatea medicala sa fie astfel degrevata de sarcini si sa se poata incepe lucrarile de reabilitare in cadrul unui proiect cu finantare europeana obtinut de Consiliul Judetean. Prima tentativa de supunere la vot a acestei hotarari a avut loc pe data de 9 septembrie, insa la sedinta extraordinara convocata in acest scop au fost prezenti doar 19 din cei 31 de consilieri judeteni, astfel ca nu s-a intrunit numarul minim necesar pentru ca proiectul de hotarare sa poata fi aprobat. Cei care au absentat au fost consilierii PD-L, niciunul dintre acestia nefiind prezent la sedinta, precum si cate doi consilieri de la PP-DD si PNL, si unul de la PSD.

Presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, a reprogramat sedinta pentru data de 11 septembrie, insa nici de aceasta data consilierii chiulangii nu si-au facut aparitia, punand mai presus interersele politice decat necesitatea demararii lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean, dupa cum a declarat seful deliberativului judetean. Din nou, proiectul de hoatarare nu a putut fi votat, asa ca de atunci pana in prezent, inceperea lucrarilor la spital bate pasul pe loc, fiind nevoie sa fie indeplinita aceasta formalitate pentru a fi puse la punct toate demersurile legale.

 

spital buzauPentru a treia oara se va incerca, maine, supunerea la vot a respectivului proiect, de aceasta data in cadrul sedintei ordinare, proiectul de hotarare fiind trecut pe ordinea de zi.

Proiectul care are nevoie urgent de votul consilierilor, pentru a fi perfectate documentele in vederea inceperii lucrarilor de reabilitare a institutiei medicale, se refera la dezmembrarea unui lot de teren de 102 metri patrati din suprafata totala detinuta de Spitalul Judetean. Respectiva suprafata este inchiriata catre SC Aries SRL, care si-a deschis aici un magazin propriu de articole medicale si ortopedice. Pentru a fi indeplinite conditiile juridice necesare demararii proiectului de reabilitare, suprafata respectiva trebuie dezmembrata ca lot de sine statator, astfel incat spitalul sa fie degrevat de sarcini. La fel s-a intamplat la vremea respectiva si cu spatiul pe care functioneaza in prezent Centrul de dializa al International Health Care System, suprafata de 2078 de metri patrati concesionata de Spitalul Judetean fiind ulterior dezmembrata, prin hotarare aprobata de Consiliul Judetean.

 


Adaugati un comentariu


 

*