Consilierii judeteni au aprobat modernizarea si extinderea Blocului Operator al SJU Buzau

27 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Lucrarile de la Blocul Operator fac parte din prima etapa din procesul mai amplu de reabilitare structurala si functionla a spitalului buzoian, intreaga suma necesara fiind alocata din bugetul judetului.

 

consiliul judetean (1)In aceasta dimineata s-a mai facut un pas spre inceperea lucrarilor de reabilitare structurala si functionala a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. Consilierii judeteni au aprobat, in unanimitate, proiectul tehnic propus pentru prima etapa a acestui proces, care se anunta a fi unul destul de indelungat, derulat pe parcursul catorva ani. Intrucat cea mai mare unitate medicala din judet se afla in subordinea Consiliului Judetean, iar lucrarile sunt finantate integral din bugetul judetului, fiecare etapa are nevoie de aprobarea consilierilor, iar in sedinta din aceasta dimineata a fost supus votului proiectul tehnic.

Consilierii judeteni au aprobat in unanimitate acest proiect, care presupune o investitie de peste 32,3 milioane de lei, in prima etapa, respectiv, o perioada de 12 luni necesara executiei lucrarilor. Aceasta etapa va consta in efectuarea lucrarilor de modernizare si extindere a Blocului Operator, urmand a se desfasura cu precadere la etajul doi al cladiri Spitalului Judetean, in aripa in care functioneaza corpurile C si D.

 

consiliul judetean (2)Se va executa o recompartimentare a celor doua corpuri de cladire, astfel incat sa se creeze spatiul necesar pentru extinderea Blocului Operator si asigurarea functiilor aferente acestuia, la standardele impuse de normele europene. Pe parcursul celor 12 luni, cat vor dura lucrarile, cele doua corpuri vor fi consolidate, Blocul Operator aflat la etajul doi va fi remodelat in totalitate, se va construi un spatiu tehnic aferent acestuia, in podul cladirii, si un alt spatiu tehnic la parter, destinat statiei de gaze medicale.

Lucrarile de modernizare si extindere a blocului operator presupun, de asemenea, construirea unui spatiu pentru un ascensor si montarea acestuia, pentru asigurarea evacuarii deseurilor medicale in conditii de maxima securitate, precum si construirea unei incinte destinata descarcarii acestor deseuri. De asemenea, vor fi reamenajate retelele de utilitati aflate in incinta si in subsolul cladirii spitalului.

Planul tehnic aprobat astazi de consilierii judeteni descrie in amanunt lucrarile ce vor fi efectuate, mentionand ca suprafata totala  construita si modernizata aferenta Blocului Operator si Compartimentului de sterilizare va fi de 912,2 metri patrati.

 


Adaugati un comentariu


 

*