Patru cazuri noi de Covid-19 în rândul personalului medical de la SJU Buzău

Testele au confirmat prezența noului coronavirus și în cazul a două asistente și a două infirmiere de pe secția ORL.

 

După secția de Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde au fost confirmate 8 cazuri de Covid-19  în rândul personalului medical, infecția cu noul coronavirus s-a extins și în cadrul secției ORL, unde până azi era consemnat doar un singur caz, al unui medic confirmat în cursul zilei de ieri.

Ca urmare a depistării acestui caz, testările personalului medical au fost extinse și în cadrul secției ORL, iar rezultatele comunicate în cursul zilei de astăzi indică prezența altor patru noi cazuri. Este vorba de două asistente medicale și două infirmiere din cadrul secției, ale căror teste au confirmat infecția cu noul virus, fapt ce a impus luarea unor măsuri urgente pentru limitarea extinderii infecției.

Astfel, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, s-a decis ca în secția ORL – în care vorbim deja despre cinci cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în rândul personalului medical – să fie efectuate de urgență lucrări de dezinfecție terminală și în același timp să fie limitate internările până când situația va reveni la normal și va exista certitudinea că nu mai există pericolul răspândirii infecției.

Numărul total al cadrelor medicale de la SJU Buzău infectate cu noul coronavirus a ajuns astfel a 13, dintre care 8 cazuri în secția de Medicină Internă și 5 cazuri la ORL. Nouă dintre persoanele infectate sunt internate la spitalul Victor Babeș din București, și este de așteptat ca și cele 4 asistente și infirmiere confirmate azi, să fie transferate la aceeași unitate medicală.

 

În secția de Medicină Internă a spitalului, activitatea se desfășoară normal la acest moment, după ce au fost efectuate lucrări de dezinfecție în urma confirmării primelor cazuri la care s-a constatat prezența noului virus, fiind respectate cu strictețe măsurile de igienă și toate celelalte reguli pentru a preveni răspândirea infecției.

Lucrări de dezinfecție au fost efectuate și la Maternitate, după ce o pacientă cu o afecțiune oncologică a venit aici pentru un control, iar a doua zi și-a făcut un test pentru Covid-19 care a ieșit pozitiv. Și în acest caz se derulează o anchetă epidemiologică pentru a se identifica toate cadrele medicale și celelalte persoane cu care femeia a intrat în contact și a fi testate, pentru a se depista dacă există vreun caz de infecție în unitatea medicală.

În județ, numărul total al cazurilor confirmate cu Covid-19, a ajuns la 148, cu 7 mai mult decât ieri, în afară de cele patru cadre medicale de la SJU Buzău, fiind testate pozitiv alte trei persoane. Unul dintre cazurile noi este un nou născut, adus pe lume la maternitatea din Buzău în urmă cu două zile, de o tânără din Râmnicelu, care era infectată. Totodată a fost consemnat și primul caz de îmbolnăvire în rândul personalului ISU, fiind vorba de un angajat de 47 de ani din cadrul unității.

Îmbucurător este  faptul că numărul persoanelor vindecate la nivelul județului Buzău aproape că s-a dublat în ultimele zile, crescând de la 18 la 35 de persoane

 

La nivel național, numărul cazurilor nou confirmate în ultimele 24 de ore a fost în ușoară creștere față de ultimele zile, însă s-a menținut sub pragul de 200, fiind vorba de 196 de cazuri. S-a ajuns astfel la un total de 17.387 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei, în timp ce numărul persoanelor vindecate și externate este de 10.356.

Tot sub pragul de 200 se menține și numărul pacienților internați la Terapie Intensivă, care a ajuns la 198 în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul deceselor consemnate până la acest moment este de 1.141. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 332.487 de teste RT-PCR pentru depistarea noului virus.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.050 de persoane, iar alte 30.645 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La nivelul județului Buzău, 182 de persoane se aflau astăzi în carantină instituționalizată, iar alți 565 de buzoieni se află în izolare la domiciliu.

 


Adaugati un comentariu


 

*