Încă un medic și o asistentă medicală din Spitalul Județean Buzău, confirmați cu coronavirus

19 mai 2020 | 0 comentarii |

Medicul este de pe secția ORL a unității medicale, asistenta provine dintre cadrele medicale de la Interne, iar după confirmare, ambii au fost transferați la un spital din Capitală și în secția din care provine medicul s-a trecut la testarea întregului personal medical și a pacienților. 

 

Situația se complică în Spitalul Județean de Urgență Buzău. Apar noi confirmări ale unor cadre medicale, de pe alte secții decât cea în care au fost depistate, inițial, cele șapte infectări cu virusul SARS-CoV-2, resposabil de declanșarea bolii COVID-19. Astăzi, un nou medic și o asistentă medicală a fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus, astfel că în județ există deja 3 medici infectați (unul din policlinică și doi din spital), șase asistenți medicali (unul din ambulatoriu și cinci din spital) și două infirmiere din cadrul Spitalului județean. Cele mai multe cazuri au fost depitate pe secția Medicină Internă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Adriana Bunilă, astăzi au fost confirmate două noi cazuri ale unor cadre medicale. „Este vorba despre un medic din secția ORL și o asistentă medicală din secția Medicină Internă, care au fost trimiși la București. Cu aceste două excepții, în cursul zilei de ieri, 32 de cadre medicale au fost testate la infecția cu noul virus (medici, asistenți medicali, infirmiere), care au intrat în contact cu pacienții care au ieșit pozitivi anterior, respectiv cu persoanalul medical de pe secția Dializă-Nefrologie, iar rezultatele au fost negative. Având în vedere că un medic din secția ORL a fost infectat, astăzi s-a trecut la testarea tuturor cadrelor medicale și a pacienților din această secție”.

 

Tot în București, la Spitalul „Victor Babeș”, au fost trimise ieri după-amiază și celelalte cadre medicale infectate, după ce inițial s-a intenționat tratarea lor în Secția Infecțioase a unității medicale. S-a ținut cont însă că în această secție nu mai este decât un medic specialist, după ce cel de-al doilea a fost transferat de DSP la Spitalul Municipal Rm. Sărat, spital-tampon pentru tratarea cazurilor COVID.

Direcția de Sănătate Publică are acum misiunea de identifica și a testa toate persoanele cu care pacienții și medicii infectați au intrat în contact, inclusiv pacienții externați, dar și de a depista dacă focarul din spital a fost declanșat de un pacient sau de un medic infectat.

Ultima comunicare oficială a datelor privind evoluția COVID-19 la Buzău indică 141 de cazuri confirmate, în ultimele 24 de ore fiind confirmate pozitiv încă 18 cazuri, între care două din rândul personalului medical, iar celelate, în majoritate, pacienți oncologici.

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*