O familie întreagă din Buzău, băgată în spital de COVID-19

16 mai 2020 | 0 comentarii |

Astăzi au fost confirmați ca fiind infectați cu noul virus trei copii cu vârste între șase luni și 15 ani și doi adulți de 38, respectiv 51 de ani și toți au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

 

Așa cum era de așteptat, cazurile de infecție cu virusul SARS-CoV-2, responsabil de îmbolnăvirea de COVID-19, continuă să se înmulțească, pragul pshologic de 100 fiind astăzi depășit.

Potrivit ultimei informări transmise de Prefectura Buzău, situația epidemiologică prezentată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) arată că 104 persoane din județ au fost confirmate până astăzi ca fiind infectate cu noul virus, 252 de persoane sunt în carantină instituționalizată, iar 219 se află în izolare la domiciliu.

Pacientul 100 este un bebeluș de numai șase luni, contact direct al unui pacient de 46 de ani (cazul 86), la care virusul a fost confirmat săptămâna trecută și care inițial a fost internat la în secția Pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău, după care a fost transferat la Spitalul Municipal Rm. Sărat.

Pacientul 101 la care s-a confirmat prezența SARS-Cov-2 este un bărbat în vîrstă de 51 de ani, care provine din focarul din cartierul Poștă din municipiul Buzău, aflat în ultimele zile de carantină.

 

Alți trei pacienți (102, 103 și 104) provin din aceeași familie, fiind contacți direcți ai „pacientului 85”,  un bărbat de 44 de ani din Buzău, care săptămâna trecută a fost confirmat cu noul virus după ce, inițial a fost internat în secția Pneumologie a SJU Buzău cu simptomatologie specifică și apoi a fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Este vorba despre un băiat în vârstă de 7 ani, o adolescentă de 15 ani și mama lor în vârstă de 38 de ani, care au fost la rândul lor internați la Râmnicu Sărat și se află sub tratament specific și monitorizare.

Toți cei cinci pacienți nou confirmați cu coronavirus sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Ramnicu Sărat, iar anchetele epidemiologice continuă pentru a stabili toți contacții direcți ai acestora și a fi testați.

Din fericire, până stăzi nu au mai apărut cazuri noi de infecție în rândul personalului medical din Ambulatoiul „Nicolae Titulescu”, iar dacă nici săptămâna viitoare, la retestare, nu se mai pozitivează niciun caz, activitatea va putea fi reluată în instituția medicală.

În ultimele 24 de ore, nici în zonele celor două focare instituite în municipiul Buzău și în comuna Râmnicelu și nici în județ, forțele de ordine nu au întregistrat evenimente deosebite, în cadrul misiunilor de asigurarea monitorizare şi limitare a circulaţiei în zonele carantinate.

 


Adaugati un comentariu


 

*