16 noi cazuri de infecție cu coronavirus în Spitalul Județean Buzău. Secția de Medicină Internă, închisă până pe 1 iunie

Decizia a fost luată de Direcția de Sănătate Publică, după ce aici au fost confirmate 3 noi îmbolnăviri cu COVID-19 ale unor cadre medicale și ale 13 pacienți.

 

Crește îngrijorător numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău. În ultimele 24 de ore au fost confirmați pozitiv nu mai puțin de 13 pacienți internați aici și alte 3 asistente medicale. Totul a început pe data de 25 mai, când una dintre infirmierele de pe secția de Medicină Internă a fost respinsă la triajul epidemiologic la intrarea în tură, întrucât prezenta stare de subfebrilitate și tuse. Aceasta a fost testată pentru Covid-19, iar rezultatul primit a fost pozitiv, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică a dispus declanșarea unei noi anchete epidemiologice la nivelul secției, unde era deja în evoluție focarul declanșat anterior, deși nu mai fuseseră înregistrate cazuri noi de câteva zile. Au fost recoltate 40 de noi probe, atât de la personalul medical, cât și de la pacienți, iar rezultatele comunicate aseară au indicat prezența virusului în cazul a 13 pacienți (7 la prima testare și 6 la a doua testare) și al 3 cadre medicale.

Imediat după aflarea rezultatelor s-a luat măsura transferării pacienților infectați la spitalul din Râmnicu Sărat, în timp ce pacieții la care rezultatul testului a ieșit negativ au fost mutați în secția de Boli Infecțioase și pe ATI, în funcție de gravitatea cazurilor, luându-se măsuri de izolare a acestora față de ceilalți pacienți din secțiile respective. Aceste transferuri erau absolut necesare, pentru a nu-i pune în pericol pe ceilalți pacienți neinfectați, dar și pentru a permite efectuarea de noi lucrări de dezinfecție în secția din care provin noile cazuri de infecție, cu alte substanțe decât cele folosite la izbucnirea focarului.

 

Fiind vorba de singura secție de Medicină Internă din județ, s-a luat decizia închiderii acesteia, până la 1 iunie, timp în care vor fi efectuate zilnic lucrări de dezinfecție terminală, iar personalul de serviciu va rămâne în izolare la domiciliu.

Depistarea celor 16 cazuri noi de infectare a determinat luarea unor măsuri și la nivelul secției de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, care se află pe același etaj cu cea de Medicină Internă, chiar dacă aici nu au fost înregistrate cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. Din fericire, aici se aflau internați puțini pacienți care, potrivit șefului de secție, nu prezintă riscul unor complicații, astfel că s-a decis externarea acestora, pentru a fi efectuate lucrări de dezinfecție terminală și în această secție.

Totodată s-a decis ca începând de vineri, după dezinfecția secției de Diabet și Nutriție, și până luni, când se va finaliza dezinfecția și decontaminarea terminală de la Interne, urgențele de la medicină internă să fie internate în secția Diabet, urmând ca ulterior să se reia activitatea normală în cele două secții.

 

Așadar, lucrurile urmează să revină la normal începând cu data de 1 iunie, când secția de Medicină Internă va fi redeschisă, iar pacienții transferați la Boli Infecțioase și ATI, dacă nu vor fi externați între timp, vor fi readuși în această secție. Până atunci, cadrele medii și infirmierele din tura de rezervă a secției vor asigura continuitatea activității medicale, iar medicii secției își vor desfășura activitatea doar purtând echipamentul de protecție adecvat prevenției infectării cu noul coronavirus.

În afara celor 16 cazuri de la spitalul județean, în județ a mai fost confirmat un pacient cu simptomatologie specifică, transferat de la secția de Pneumoftiziologie, la ATI. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 181 la nivelul județului, în timp ce, în ultimele 24 de ore, a mai fost declarat vindecat un pacient, având la acest moment 56 de persoane care au scăpat de boală.

În carantină au mai rămas  45 de persoane, iar în izolare 1.840, în timp ce la nivel național sunt 4.935 de persoane în carantină și 82.655 în izolare.

În ultimele 24 de ore, la nivel național s-au înregistrat 165 de cazuri noi confirmate, ajungându-se astfel la un total de 18.594, în timp ce numărul persoanelor vindecate a depășit pragul de 12.000 (12.162).

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*