Crește numărul de cadre medicale confirmate cu Covid-19 la SJU Buzău

28 mai 2020 | 0 comentarii |

De ieri până astăzi, patru cazuri noi au fost identificate, tot în cadrul secției de Medicină Internă, care a și fost închisă din această cauză.

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău a primit, în ultimele 24 de ore, noi rezultate ale testelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică, în rândul personalului medical din secția de Medicină Internă, după ce au fost depistate noi cazuri de infectare cu coronavirus, atât în rândul cadrelor medicale de pe secție cât și al pacienților internați aici. Din păcate, rezultatele comunicate în ultimele 24 de ore confirmă prezența coronavirusului în rândul altor două asistente medicale și două infirmiere, care au fost internate la spitalul Victor Babeș din Capitală.

Până acum, în SJU Buzău au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus 25 de cadre medicale, respectiv, 4 medici, 13 asistente medicale și 8 infirmiere, fiind afectate secțiile ORL și Medicină Internă – aceasta din urmă fiind și închisă de două ori, pentru dezinfecție terminală.

În același interval de timp a fost confirmat infectat cu virusul SARS-CoV-2 și un sugar cu vârsta de o lună, care a fost internat cu simptomatologie specifică la secția de Pediatrie a spitalului, fiind plasat imediat în izolare și testat. După ce rezultatul a ieșit pozitiv, acesta a fost transportat la același spital din București, pentru tratament specific, sub supraveghere medicală.

 

A mai fost depistată cu Covid-19 și o femeie de 67 de ani, care face dializă și a fost testată conform metodologiei, aceasta fiind  internată în izolare la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, de unde va fi transportată la Centrul de Dializă pentru efectuarea ședințelor, de trei ori pe săptămână.

Ultimul caz confirmat la nivelul județului de ieri până azi este o femeie de 39 de ani, însărcinată în luna a opta, carea dost în contact direct cu medicul de la spitalul din Râmnicu Sărat depistat pozitiv la testarea Covid-19, zilele trecute. Aceasta a fost internată în același spital.

Astfel, numărul total de cazuri de Covid-19 din județ a crescut astăzi la 188, cu 7 mai mult decât ieri, în timp ce numărul persoanelor vindecate a ajuns la 57. În carantină instituționalizată se mai află 27 de persoane, în timp ce în izolare sunt alte 2.047.

La nivel național, numărul cazurilor nou confirmate în ultimele 24 de ore este în ușoară creștere față de ultimele două zile, însă se menține sub pragul de 200. Astăzi au fost raportate 197 de cazuri noi, cu mențiunea că au fost efectuate și mai multe testări față de zilele precedente. La ATI se află 182 de pacienți, iar din totalul de 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) de la declanșarea pandemiei, 12.629 de persoane au fost declarate vindecate. În carantină instituționaliztă sunt, la ora actuală, 3.712 persoane, iar alți 89.787 de români se află în izolare la domiciu.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*