A fost confirmat cu coronavirus primul medic de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat

25 mai 2020 | 0 comentarii |

La Spitalul Județean de Urgență Buzău nu s-a mai înregistrat, deocamdată, niciun caz de infecție cu noul virus în rândul cadrelor medicale și nici al pacienților. Județul Buzău a ajuns, astăzi, la 160 de persoane infectate cu noul virus. 

 

Județul Buzău a ajuns la 160 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, de la debutul epidemiei  de COVID-19, iar între ultimele trei cazuri depistate pozitiv se află și un un medic OG în vârstă de 53 de ani, de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, spital-tampon pentru tratarea cazurilor de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Se presupune că medicul nou diagnosticat a intrat în contact cu asistenta medicală de pe secția Neonatologie confirmată ca fiind infectată în data de 23 mai, aceasta fiind la rândul său contact direct (mama) doctoriței de 31 de ani din secția ORL a SJU Buzău la care virusul a fost confirmat săptămâna trecută și se află internată la București.

Medicul este asimptomatic și a fost internat aseară în spitalul în care lucrează, unde primește tratament specific, sub supraveghere medicală de specialitate. Celelalte cadre medicale din secțiile OG și Neonatologie cu care acesta a intrat în contact au fost testate, iar rezultatul a fost negativ.

 

Nu este exclus însă ca sursa să fie una dintre cele două paciente infectate și internate în secția OG, una fiind tânăra din Râmnicelu care a născut acum câteva zile, iar cealaltă, o pacientă cu o afecțiune oncologică.

Este luată în calcul și posibilitatea ca soția sa, medic în cadrul secției ORL a Spitalului Județean de Urgență, unde au fost confirmați ca fiind infectați cu noul virus doi medici, mai multe asistente medicale și trei infirmiere, să fie vectorul de transmitere. Aceasta, deși a avut două teste consecutive negative, prezenta simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus, iar după confirmarea virusului în cazul soțului său și internarea acestuia la Râmnicu Sărat, a mers la București și s-a internat la Spitalul „Matei Balș”, unde a solicitat să i se facă noi investigații, pentru a avea certitudinea că este sau nu este infectată cu SARS-CoV-2.

 

Tot astăzi s-au raportat încă două cazuri de infecție cu noul virus, la o familie din Râmnicu-Sărat, soț (56 de ani) și soție (52 de ani), care inițial s-au prezentat la UPU Buzău cu simptomatologie specifică și au fost izolați și testați, iar în cursul zilei de ieri s-a confirmat infecția cu noul coronavirus. Cei doi se aflau în izolare la domiciliu încă din data de 11 mai, după ce femeia intrase în contact cu un caz confirmat (73) din focarul din Râmnicelu.

După confirmarea virusului, cei doi au fost, și ei, transferați în condiții de siguranță, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. unde la ora actuală sunt 69 de pacienți la care s-a confirmat infecția cu SARS-CoV-2 și tot astăzi au fost externați patru pacienți vindecați. Majoritatea pacienților de la Râmnicu Sărat prezintă forme ușoare și mediii ale bolii, dar există și câțiva pacienți care din cauza comirbidităților de care sufereau înainte de infecție se află în stare mai gravă și sunt monitorizați la Terapie Intensivă. Alți 13 pacienți în stare gravă au fost transferați în spitale din Capitală.

Atât în cazul medicului cât și al celorlalți pacienți nou diagnosticați cu COVID-19, anchetele epidemiologice sunt în curs, în vederea depistării și testării tuturor contacților direcți.

 

La nivelul județului, potrivit datelor furnizate de Prefectura Buzău, în acest weekend au fost confirmate „pozitiv” la COVID-19 opt noi cazuri, între care cinci bărbați și trei femei.

Aceeași sursă informează că dintre cele 160 de cazuri confirmate cu noul coronavirus până astăzi, în județul Buzău, 45 au fost declarate vindecate și externate.

În carantină instituționalizată mai sunt 65 de persoane, iar 1.484 de buzoieni sunt izolați la domiciliu.

La nivel național au fost confirmate până acum 18.283 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus), dintre care 11.630 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.197 au decedat. La Terapie Intensivă sunt 177 de pacienți, 6.100 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar alte 67.595 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*