Campanie de strângere de fonduri pentru dotarea secțiilor de Terapie Intensivă

21 aprilie 2020 | 0 comentarii |

Targetul este atingerea sumei de un milion de euro, din care vor fi achiziționate monitoare și ventilatoare mecanice, atât de necesare în perioada pandemiei, dar și după trecerea crizei.

 

Zeci de companii și ONG-uri, dar și oameni obișnuiți, s-au mobilizat pentru a veni în ajutorul spitalelor și al medicilor în lupta împotriva noului coronavirus. Printre companiile care s-au mobilizat până acum pentru a sprijini sistemul sanitar românesc în această perioadă extrem de dificilă s-a numărat și Altex România, care a donat până acum unităților medicale aparatură și echipamente în valoare de 162.000 de euro. Compania de retail a decis să nu se limiteze doar la atât, dar pentru a putea oferi un ajutor mult mai consistent apelează și la sprijinul celor ce doresc să li se alăture prin donații acestui deziderat. Prin campania #împreună, își propune strângerea a cel puțin un milion de euro din donații, iar suma va fi folosită pentru modernizarea secțiilor de Terapie Intensivă ale spitalelor din țară.

Cu banii strânși din donații urmează să se achiziționeze ventilatoare mecanice și monitoare de ultimă generație pentru cel puțin 30 de paturi din aceste secții. Echipamentele au fost analizate, selectate şi validate de către medici şi specialişti, parte din ei fiind membri ai Comisiei Covid-19 din cadrul Ministerului Sănătăţii.

De altfel, ministerul și-a declarat sprijinul pentru această campanie, după achiziția aparaturii urmând a decide care sunt spitalele beneficiare ale acestor donații, în funcție de necesități.

 

În plus, după finalizarea achizițiilor, Altex se angajează să aducă specialişti din China, care să instruiască personalul medical din România, în vederea utilizării corespunzătoare a ventilatoarelor fără compresor, ce vor fi oferite unităților medicale în urma campaniei.

Misiunea acestei campanii este să salveze vieţi acum, în plină pandemie, dar şi mulţi ani de acum înainte. Ceea ce ne-am angajat să facem este o soluţie atât la criza din prezent cât şi pentru viitor. Împreună cu clienţii noştri ne dorim să facem o investiţie sustenabilă şi durabilă în sistemul de sănătate românesc. Am avut discuţii extrem de complexe cu membri ai comisiei Covid-19 şi specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii, ca să identificăm cel mai eficient mod prin care ne putem implica. Aparatura de ultimă generaţie pentru terapie intensivă va salva mii sau poate zeci de mii de vieţi mulţi ani de acum înainte. Vom oferi şi servicii de mentenanţă specializată şi consumabile originale pentru aparatele achiziţionate prin intermediul campaniei #împreună”, a declarat managerul Altex România, Dan Ostahie. Acesta a adăugat că cei care vor să se implice şi să doneze o pot face pe site-ul altex.ro, în secţiunea Donăm #împreună valoarea unei donaţii pornind de la 10 de lei.

 

Sorin Minea

În același timp, membrii Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta au anunțat că au donat sume importante comunităţii medicale, dar au contribuit și cu importante donații în alimente şi alte bunuri care au ajuns la cei aflaţi în nevoie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Peste 22 de firme şi fundaţii membre Romalimenta au contribuit cu aceste donaţii, iar într-un comunicat remis pe această temă, Sorin Minea președintele orgaizației patronale, precizează că „suntem bucuroşi să consemnăm în numai câteva zile contribuţii financiare de aproape 2 milioane lei şi 270 de mii euro, precum şi donaţii în alimente şi alte bunuri adresate spitalelor şi altor unităţi dedicate celor în nevoie. Susţinem aceste iniţiative menite a contribui la sprijinirea depăşirii acestei situaţii deosebite şi la revenirea la normal, felicitând firmele în cauză, precum şi multe altele care fac astfel de dovezi de responsabilitate socială”.

 


Adaugati un comentariu


 

*