S-a încheiat o nouă ediție a campaniei „SMS pentru Viață”

20 iulie 2020 | 0 comentarii |

Peste 320 de pacienți cu boli grave au primit sprijin în ultimul an, această ultimă ediție fiind una mai specială, în contextul pandemiei de Covid-19.

 

Asociația M.A.M.E. și Fundația Vodafone au anunțat că au dus la bun sfârșit cea de-a șaptea ediție a proiectului SMS pentru Viață, care s-a derulat în perioada iulie 2019-iunie 2020. Ca și la ultimele patru ediții precedente, finanțarea campaniei umanitare fost asigurată de Fundația Vodafone, care a alocat în acest sens 161.000 de lei în ultimul an. În cadrul celei de-a șaptea ediții a campaniei, inițiatorii au reușit să acorde îndrumare socio-medicală, informare și consiliere adaptate nevoilor și situațiilor cu care s-au confruntat, pentru 328 de pacienți adulți cu boli grave.

Atât pacienții cât și aparținătorii acestora au fost îndrumați pentru a accesa servicii psiho-socio-medicale în țară, dar mai ales în străinătate. Totodată, aceștia au primit sprijin și consultanță în procesul de strângere a fondurilor necesare pentru plata tratamentelor medicale și a intervențiilor chirurgicale pe care urma sa le efectueze la clinici din străinătate, inclusiv prin alocarea unor numere scurte pentru donații prin SMS.

 

De la lansarea proiectului și până în prezent, 2.250 de persoane au primit consiliere de-a lungul celor șapte ediții. Pentru 62 dintre aceștia, ca urmare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, au fost alocate numere scurte de donații prin SMS, în valoare de 2 euro.

Cazurile care nu au fost eligibile pentru derularea unor campanii SMS au primit consultanță în vederea utilizării altor metode de atragere a fondurilor necesare, astfel că alte 310 persoane au reușit să strângă, parțial sau integral, fondurile de care aveau nevoie.

În toți cei șapte ani de derulare a proiectului au fost trimise peste 450.000 de SMS-uri, iar suma donată către pacienții cu boli grave depășește un milion de euro, bani ce au fost folosiți pentru plata unor tratamente și investigații medicale la clinici din străinătate.

 

Demarat inițial de Asociația M.A.M.E., proiectului SMS pentru Viață i s-a alăturat ca partener, începând cu a treia ediție, și Fundați Vodafone, care a finanțat până în prezent 1.168 de programe derulate de 765 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătății, educației și serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic.

Asociația M.A.M.E. este o organizație non-profit, care sprijină copiii și tinerii din România, diagnosticați cu cancer și alte boli grave. În cei aproape 12 ani de activitate, asociația a oferit servicii de informare și îndrumare, dar și suport psiho-socio-medical pentru aproximativ 10.000 de beneficiari. De asemenea, a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază anual peste 10.000 de pacienți oncologici. Totodată, organizația a derulat și campanii de informare și conștientizare în rândul a peste 8.000 de elevi, privind adoptarea unui stil de viață sănătos și combaterea fenomenului de tip bullying.

 


Adaugati un comentariu


 

*