Platformă de teleterapie online pentru copiii și adolescenții cu afecțiuni oncologice

12 decembrie 2019 | 0 comentarii |

În premieră, aceștia pot beneficia online de sesiuni de terapie și consiliere psihologică, asigurate de terapeuți licențiați.

 

La o zi după încheierea celei de-a 12-a ediții a Galei de Crăciun Temerarii, care a reunit peste 300 de tineri ce au reușit să învingă cancerul, asociația Little People, care le-a fost mereu alături, a anunțat lansarea primei platforme de teleterapie din România, dedicată asistenței psihologice a copiilor și tinerilor diagnosticați cu această boală.

Proiectul este implementat cu ajutorul Băncii Transilvania și a pornit de la ideea că primirea unui diagnostic de cancer reprezintă o traumă puternică pentru copii și familiile acestora. Pentru a putea face față perioadei dificile de tratament aceștia au nevoie și de consiliere psihologică, pentru că un moral bun este foarte important în drumul către vindecare.

Asociația Little People acordă gratuit astfel de servicii în cadrul mai multor spitale de oncologie în care sunt tratați copii și tineri, însă specialiștii spun că aceștia au nevoie de asistență psihologică continuă, și între ședințele de tratament, atunci când sunt acasă, dar și în faza de recuperare.

Pentru că este dificil să ofere asistență psihologică fiecărui pacient aflat în această situație, în perioada în care aceștia nu sunt internați, organizația umanitară a apelat la această soluție a teleterapiei on-line.

 

A fost lansat astfel programul „Sunt OK!”, în cadrul căruia pacienții vor avea acces la o platformă prin intermediul căreia pot beneficia de la distanță de sesiuni de terapie cu terapeuți licențiați, ori de câte ori au nevoie, din orice colț al țării.

Inițiatorii spun că s-a mers și pe ideea că, prin natura vârstei, adolescenții  sunt mai timizi și ezită să se adreseze unui psiholog, chiar atunci când se află într-o astfel de situație care îi afectează puternic emoțional. În schimb, sunt mult mai deschiși către tehnologie, și de aceea acceptă cu mai mare ușurință un ajutor venit din mediul virtual. Platforma Sunt OK! le va oferi această posibilitate, intermediind legătura dintre ei și o echipă de psihologi pregătiți să le acorde asistență.

 

Pentru ca platforma să devină funcțională, organizația mai are nevoie de fonduri, iar Banca Transilvania le-a venit în ajutor, punând la dispoziție o aplicație prin care pot fi făcute donații. Este vorba de aplicația BT Pay, folosită de mulți dintre clienții băncii, prin intermediul căreia aceștia pot face donații care vor ajunge în contul asociației Little People, pentru a operaționaliza platforma on-line. Clienții băncii își pot descărca aplicația din magazinul  Google Play sau App Store, după care trebuie să înregistreze un card emis de Banca Transilvania. Apoi, de pe acest card pot iniția din aplicație un transfer de bani către numărul 0758 380 000, pus la dispoziție de asociația Little People pentru această campanie.

Poate fi donată orice sumă, iar pentru fiecare donație făcută prin intermediul aplicației, instituția bancară va dona câte 5 lei.

Unul dintre tinerii care a reușit să învingă boala, aflat în perioada de recuperare, a vorbit despre experiența prin care a trecut, subliniind importanța asistenței psihologice. „După perioada de spitalizare, în care pierzi legătură cu viaţa socială, cu prietenii, e destul de greu să te reintegrezi în societate. După finalizarea tratamentului simţi că ai renăscut şi înveţi toate lucrurile din nou. E o perioadă care te poate marca sau te poate schimba. E foarte important ca noi, tinerii supravieţuitori de cancer, să avem parte de toată atenţia şi grija necesară. Platforma on-line destinată terapiei mă ajută să îmi recâştig încrederea în mine”, a declarat acesta.

 


Adaugati un comentariu


 

*