Buzoienii, chemați să vină în ajutorul copiilor nevoiași

4 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Aceștia pot dona ghetuțe de iarnă, care vor ajunge la copiii din Buzău, Glodeanu Siliștea și Vadu Pașii.

 

Spiritul sărbătorilor se simte deja la Buzău, nu doar datorită iluminatului festiv, ci și unei campai umanitare derulate la nivel național, căreia i s-au alăturat și două organizații buzoiene. Este vorba e campania „Încalță un copil, de iarnă”, demarată de asociația fundația Noua Generație și implementată la Buzău, începând cu această săptămână, de  către asociația Atelierul de Bine în colaborare cu Fundația Comunitară Buzău. Scopul acțiunii este acela de a oferi încălțăminte călduroasă, de iarnă, copiilor nevoiași din Buzău, Glodeanu Siliștea și Vadu Pașii.

De asemenea, aceasta este o ocazie bună pentru părinți să le arate copiilor lor ce este generozitatea în momentul în care merg împreună să cumpere o pereche de ghete în care să pună și șosete, căciulă, poate o scrisoare, biscuiți, o carte și să facă pachetul împreună. Este o ocazie de a exersa împreună grija și atenția pentru cei mai puțini norocoși”, au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat.

 

În cadrul campaniei, buzoienii pot dona până pe 18 decembrie ghetuțe care vor ajunge la copiii nevoiași din cele trei localități. Organizatorii recomandă ca obiectele donate să fie noi și împachetate în cutii sigilate, pe care să fie scris numărul ghetelor și specificându-se și daca modelul este pentru fete sau pentru băieți.

La nivelul județului, cea mai mare nevoie a fost identificată în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, iar încălțările care le sunt destinate trebuie să fie cel puțin numărul 37. De asemenea, adolescenții pot primi, pe lângă încălțăminte, și alte obiecte noi sau în stare foarte bună precum fular, mănuși, fes, ceas de mână, carte, pijamale, geantă, ghiozdan, telefon, tabletă sau laptop pentru școala on-line, după cum au mai transmis organizatorii.

 

Buzoienii care doresc se implice în această campanie și să doneze ghete sau alte lucruri utile copiilor nevoiași, o pot face până pe 18 decembrie, atât din Buzău, cât și din Capitală. Astfel, cei care se află în oraș, pot merge să doneze în fiecare zi, de luni până vineri, la sediul Fundației Comunitare, din strada Victoriei, nr. 9, între orele 9.00 și 14.00. Cei care vor face asta, sunt rugați să ia legătura în prealabil cu reprezentanții fundației la numărul de telefon 0750.720.049, pentru a stabili exact detaliile întâlnirii.

De asemenea, buzoienii care se află în București și nu pot ajunge acasă în această perioadă, pot dona în punctul din strada Ion Brezoianu, numărul 38A, sunând în prealabil la numărul 0740.089.887.

Ghetele și celelalte lucruri care vor fi donate în cadrul campaniei vor fi constitui darul de Crăciun pentru acești copii, urmând a fi împărțite în perioada 19-22 decembrie de reprezentanții asociației Atelierul de Bine.

 


Adaugati un comentariu


 

*