Donații de peste 21.000 de euro, la Balul Bucuriei

25 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Banii vor fi folosiți pentru a asigura peste 1.000 de ore de terapie copiilor cu autism aflați în centrele asociației Autism Voice.

 

Organizatorii Balului Bucuriei, care a avut loc săptămâna trecută la Palatul Bragadiru, au anunțat că și-au atins și anul acesta obiectivul fixat, de a strânge din donații o sumă necesară pentru asigurarea gratuită a orelor de terapie necesare copiilor cu autism.

Evenimentul, ajuns la a patra ediție, a fost organizat de asociația Autism Voice, care are în grijă 400 de copii și tineri cu autism, cărora li se asigură terapie specifică în cadrul centrelor organizației. Pentru aceasta, asociația are nevoie de fonduri, iar una dintre sursele importante de finanțare o constituie donațiile făcute cu ocazia Balului Bucuriei – eveniment caritabil căruia i se alătură, la fiecare ediție, importante personalități ale vieții culturale, artistice, sportive și literare.

Anul acesta, un sprijin important a venit din partea unor autori contemporani precum Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolaie, Gabriela Adameșteanu, Ana Blandiana, Stelian Tănase, Dan Lungu, Tia Șerbănescu și Gabriel Liiceanu,  care și-au donat cele mai noi volume purtând autograful autorului, pentru a fi oferite ca premii în cadrul unei tombole, iar fondurile astfel obținute să fie folosite în sprijinul copiilor din centrele asociației Autism Voice.

 

La Balul Bucuriei din acest an au fost prezenți peste 180 de participanți, prețul fiecărui bilet achiziționat acoperind costul a 5 ore de terapie. Pe lângă banii plătiți pe bilet, aceștia au mai participat și la tombola caritabilă, precum și la o licitație de vinuri, contribuind astfel cu sume importante la cauza asociației.

S-au strâns astfel la finalul evenimentului 21.752 de euro, sumă necesară pentru a acoperi costul a 1.040 de ore de terapie de care copii cu autism vor beneficia gratuit.

Anca Dumitrescu, președintele asociației, a declarat la finalul evenimentului că „suntem mai mult decât mulțumiți de faptul că, an de an, reușim să adunăm și mai multe fonduri pentru copiii cu autism aflați în grija asociației, în urma balului. Acest lucru ne dă speranță și ne face să ne dorim și mai mult, să fim și mai determinați în toate activitățile pe care le organizăm pentru a asigura cât mai multe terapii micuților cu tulburări din spectrul autist. Ne bucură faptul că ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus odată cu organizarea celei de-a 4-a ediții. Așadar, spre deosebire de anii trecuți, din fondurile strânse această ediție, vom asigura 1.040 de ore de terapie gratuită pentru cei 20 de copii cu autism cazuri sociale din centrele noastre”.

 

Totodată, fondurile strânse din donații vor fi folosite și pentru a evalua și diagnostica gratuit 150 de copii, precum și pentru pregătirea a 150 de părinți în procesul de recuperare a copiilor cu autism.

Participanții au avut parte și de o serie de momente artistice, unul dintre acestea susținut de  copiii de la fundația Nadia Comăneci, pregătiți de coregraful Viviana German Potlog.

Momentul culminant al serii a fost licitația de vinuri de colecție susținută de somelierul premiat internațional, Julia Scavo, și Președintele Asociației Somelierilor din România, somelierul Florin Voica. Publicul a fost mai mult decât fascinat să afle poveștile cu aromă de vin ale fiecărui sortiment în parte”, a mai precizat președintele asociației Autism Voice.

Misiunea asociației este aceea de a sprijini, prin terapie specializată, recuperarea copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu sau sever și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare organizate de asociație se adresează tuturor celor implicați în dezvoltarea copiilor atipici, respectiv părinți, profesori, educatori și terapeuți.

 


Adaugati un comentariu


 

*