Personalități ale lumii literare, în sprijinul copiilor cu autism

16 septembrie 2019 | 0 comentarii |

O serie de autori contemporani s-au alăturat demersului asociației Autism Voice, care organizează cea de-a patra ediție a Balului Bucuriei.

 

O inițiativă demarată în anul 2016 de către asociația Autism Voice, care a organizat atunci pentru prima dată Balul Bucuriei, a devenit o tradiție și a fost continuată și în anii următori. Mâine are loc cea de-a patra ediție a evenimentului caritabil, organizat în sprijinul celor 400 de copii și tineri cu autism pe care organizația îi are în grijă.

În fiecare an, personalități marcante ale lumii artistice, culturale și sportive s-au alăturat organizatorilor, contribuind la strângerea de fonduri necesare asigurării orelor de terapie de care au nevoie tinerii cu autism.

Fiecare ediție a Balului Bucuriei a fost un eveniment de gală, cu invitați și participanți de marcă, iar tradiția va fi păstrată și în acest an. Evenimentul va fi găzduit de Palatul Bragadiru, iar cei care doresc să participe, încă își mai pot procura un bilet direct de pe site-ul asociației sau prin intermediul platformei  iabilet.ro.

Programul artistic al serii va fi susținut de Feli, însă invitații vor avea parte și de un moment coregrafic de excepție, oferit de fundația Nadia Comăneci și coregraful Viviana German Potlog.

 

Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi folosite în beneficiul copiilor și tinerilor cu autism pe care organizația îi are în grijă, însă participanții la bal vor putea să contribuie la ceastă cauză și prin donații, sponsorizări sau participând la licitația și tombola care vor fi organizate în cursul evenimentului.

Vor fi scoase la licitație o serie de vinuri de colecție, provenite din crame de prestigiu care vor fi prezentate participanților de renumitul somelier Julia Scavo, împreună cu  președintele Asociației Somelierilor din România, somelierul Florin Voica. Participanții vor putea să liciteze pentru o serie de vinuri premiate, contribuind astfel și la cauza caritabilă promovată în cadrul evenimentului.

Acestui demers i s-au alăturat și o serie de personalități ale literaturii române contemporane, care  și-au donat cele mai noi lucrări, personalizate cu autograful autorului. Astfel, mai multe volume purtând semnătura unor autori precum Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolaie, Gabriela Adameșteanu, Ana Blandiana, Stelian Tănase, Dan Lungu, Tia Șerbănescu și Gabriel Liiceanu vor constitui premii în cadrul unei tombole caritabile la care participanții se vor putea înscrie achitând o taxă de participare.

 

Anca Dumitrescu, președintele asociației Autism Voice, spune că obiectivul propus pentru această ediție este strângerea de fonduri necesare pentru a asigura terapie gratuită pentru 20 de copii cu autism, a evalua și diagnostica gratuit 150 de copii și pentru a pregăti 150 de părinți în procesul de recuperare al copiilor cu autism.

Evenimentul din acest an invită participanții să vadă Dincolo de Stele, acolo unde orice este posibil, acolo unde limitele nu există. Recuperarea unui copil cu autism este un proces îndelungat, susținut și costisitor. Am creat Balul Bucuriei pentru a vorbi despre cei 400 de copii și tineri cu tulburări din spectrul autist pe care-i avem în grijă și pentru care luptăm să-i ajutăm să se dezvolte, astfel încât să devină autonomi, să se integreze și să se facă auziți. Fiecare bilet la eveniment înseamnă 5 ore de terapie gratuită pentru un copil cu autism, iar biletele vândute se vor transforma în șanse pentru un număr mai mare de copii”, a mai declarat aceasta.

La edițiile anterioare, organizatorii au mai beneficiat de sprijinul actorilor Teatrului Național, al unor cunoscuți artiști plastici, precum și al jucătorilor echipei naționale de fotbal.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*