Actorii Teatrului National din Bucuresti, in sprijinul copiilor cu autism

22 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Acestia au participat la un spectacol caritabil si chiar au donat diferite obiecte personale pentru a fi vandute la licitatie, in beneficiul copiilor care sufera de aceasta afectiune.

 

Balul bucuriei (1)Anul acesta, Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA), a avut pentru prima data initiativa organizarii unui bal caritabil, dedicat strangerii de fonduri in beneficiul copiilor cu tulburari din spectrul autist pe care organizatia ii are in grija. Evenimentul a fost denumit Balul Bucuriei, fiind organizat zilele trecute, in perioada premergatoare Craciunului, atunci cand oamenii se gandesc mai mult la semenii lor si sunt mai deschisi sa daruiasca pentru a face bine.

Initiaitvei asociatiei i s-au alaturat ca parteneri Teatrul National Bucuresti, Palatul Ghica Tei si fundatia Calea Victoriei, care s-au implicat in organizarea evenimentului caritabil si in strangerea de fonduri ce vor fi alocate anul viitor terapiilor comoportamentale adresate copiilor cu autism.

Prima editie a Balului Bucuriei s-a dovedit un succes, organizatorii anuntand zilele trecute ca s-a reusit strangerea sumei de 40.000 de lei, bani care vor fi alocati recuperarii copiilor cu autism care reprezinta cazuri sociale si pentru achizitionarea de licente pentru testul ADOS, un instrument esential de diagnostic in cazul autismului.

 

Balul bucuriei (2)Astfel, orice copil , caz social care va fi indrumat catre centrele de terapie ale ATCA va putea beneficia gratuit de evaluare si diagnosticare cu ajutorul acestui test, pentru care organizatia urmeaza sa achizitioneze licente la inceputul anului viitor.

Cei mai entuziasmati participanti la acest eveniment au fost actorii Teatrului National, chiar si cei care nu au putut fi prezenti fizic tinand sa isi exprime solidaritatea prin intermediul unor mesaje video care au fost difuzate in timpul balului.

Evenimentul a fost deschis de cunoscuta actrita cantareata Tania Popa, urmata de momente sustinute de artistii Magda Catone, Armand Calota, Eduard Adam, Lamia Beligan si Medeea Marinescu.

 

Balul bucuriei (3)Prestatiile actorilor profesionisti au fost suplinite de cele ale copiilor cu autism, care si-au etalat talentele pe aceeasi scena, evolutia lor lasandu-i fara cuvinte chiar si pe artistii consacrati. „Va marturisesc ca nu mi-am putut imagina ca acest copii vor reusi sa recite poezie, sa cante colinde sau sa interpreteze melodii grele la pian, de Beethoven, Vivaldi sau Enescu”, a declarat la finalul evenimentului actorul Armand Calota.

Reprezentatiile artistice au fost sustinute si de Symphactory Quartet, dar si de soprana Felicia Filip.

Implicarea actorilor Teatrului National nu a constat doar in prestatiile artistice sustinute in cadrul avenimentului, acestia donand mai multe obiecte personale, care au fost vandute la licitatie, in scop caritabil.

La eveniment au participat peste 150 de persoane, iar suma totala a provenit din cumpararea de catre participanti de bilete la tombola organizata in cadrul evenimentului, din sponsorizari si donatii oferite cu aceasta ocazie si din licitatia cu obiectele oferite de actorii Teatrului National.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*