Eveniment cultural de marca, in sprijinul copiilor cu autism

24 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Cea de-a doua editie a Balului Bucuriei va reuni, in scop caritabil, personalitati ale lumii culturale si sportive, ale mediului de afaceri si ale celui diplomatic.

 

Anul trecut, cu cateva zile inainte de Craciun, Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA) a orgaizat, pentru prima data, un eveniment caritabil de inalta tinuta artistica, in scopul strangerii de fonduri pentru terapia copiilor cu autism. Sumele stranse au fost folosite pentru a ajuta copiii cu autism ce reprezinta cazuri sociale si pentru achizitionarea de licente pentru testele clinice ADOS – un instrument esential de diagnostic pentru autism. S-a reusit atunci strangerea a 400.000 de lei, proveniti atat din biletele platite de participanti, cat si din vanzarea la licitatie a unor obiecte personale donate de artisit cunoscuti ai Teatrului National, artisti care au oferit si un spectacol pe scena evenimentului, alaturi de copii diagnosticati cu autism.

Denumit Balul Bucuriei, evenimentul a fost considerat un succes, prin urmare, initiatorii au decis organizarea unei noi editii, in acest an. Anuntul oficial a fost facut prin intermediul unui comunicat de presa remis la inceputul acestei saptamani, din care reiese ca si editia din acest an va fi una de inalta tinuta, cu participarea unor personalitati cunoscute din mediul cultural si sportiv, precum si a unor oameni de afaceri si reprezentanti ai mediului diplomatic.

Spre deosebire de editia precedenta, care a avut loc in preajma Craciunului, editia din acest an va avea loc putin mai devreme, data anuntata de organizatori fiind 17 noiembrie.

 

Scopul pentru care vor fi stranse fonduri anul acesta il reprezinta asigurarea terapiei de recuperare neuro-psihica a 139 de copii din centrele de terapie ATCA din Bucuresti, pentru anul 2018. In acest sens, orgaizatorii au fixat pretul unui bilet de intrare la 200 de lei, suma care acopera costul a doua zile de terapie pentru un copil cu autism. Sumelor stranse din vanzarea biletelor, care vor putea fi achizitionate la intrare, li se vora adauga si cele provenite din vanzarea la licitatie a unor lucrari artistice si a unor obiecte personale donate de personalitati ale vietii publice.

Editia a doua a Balului Bucuriei va avea loc la Palatul Ghica Tei, iar programul va include un concert solo al Teodorei Buciu, castigatoarea concursului „Vocea Romaniei” in  2016, dansuri contemporane ale balerinilor de la Arthur Murray Dance Centers, un recital de vioara electrica sustinut de Grazziela si momente artistice ale copiilor din centrele ATCA.

 

Tot in cadrul evenimentului va fi organizata si licitatia in scop caritabil, ocazie cu care invitatii vor putea achizitiona obiecte donate de galeria de arta Artmark, atelierul Wagner Arte, Bookletta, actrita Dorina Lazar, istoricul Georgeta Filitti, pictorul Nicolae Blei, pictorita Ana Nicolau, dirijorul Tiberiu Soare, jucatorul de fotbal Ciprian Marica, echipa nationala de fotbal si alti reprezentanti emblematici ai sportului romanesc.

Amfitrionii evenimentului vor fi Veronica Soare, cunoscuta sustinatoare a cauzelor sociale, si actorul Silviu Biris de la Teatrul National Bucuresti.

Misiunea ATCA este aceea de a sprijini, prin terapie specializata, recuperarea copiilor care sufera de tulburari comportamentale de nivel mediu sau sever si de a oferi cursuri de formare, metodologii si instrumente actuale, dovedite stiintific ca fiind cele mai eficiente in indrumarea si managementul tulburarilor de comportament.

Cursurile de formare organizate de asociatie se adreseaza tuturor celor implicati in dezvoltarea copiilor atipici, respectiv parinti, profesori, educatori si terapeuti.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*