Balul Bucuriei are loc anul acesta într-un format inedit

7 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Evenimentul, ajuns la a cincea ediție, este organizat în scop caritabil, iar fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi direcționate către proiecte în beneficiul copiilor cu autism.

 

Balul Bucuriei se numără deja printre evenimentele caritabile cu tradiție, anul acesta ajungând la cea de cincea ediție. Evenimentul are ca principal organizator asociația Autism Voice, iar fondurile strânse sunt folosite pentru proiecte în beneficiul copiilor cu autism, pe care organizația îi are în grijă. Deși formatul celor patru ediții anterioare s-a dovedit a fi unul de succes, organizatorii s-au văzut nevoiți să facă o serie de schimbări pentru ediția din acest an, pentru a putea organiza evenimentul cu respectarea normelor de siguranță sanitară în vigoare.

Prin urmare, ediția din acest an va marca o premieră națională, fiind primul bal caritabil organizat on-line, în beneficiul copiilor cu autism. Parteneri în acest demers ai asociației Autism Voice sunt Backstage Production Group, HaHaHa Production și Teatrul Avangardia, care vor oferi o serie de momente speciale celor care vor urmări evenimentul on-line.

Partea bună este că, de această dată, vor putea să ia parte la bal omeni din toată țara dar și de peste hotare, evenimentul fiind accesibil oricui își achiziționează un bilet și are o conexiune la internet.

 

În cadrul balului, care va avea loc pe data de 13 noiembrie, va fi lansat primul volum de povestiri dintr-un  proiect editorial unic în România. Volumul se numește „Tot ceea ce strălucește”  și cuprinde o serie de povestiri ilustrate cu și despre copiii autiști din țară, prezentând viața lor de zi cu zi, cu scopul de acceptare și înțelegere a fenomenului autismului în țară. Lansarea se va face pe scena unei săli a Teatrului Național din București, ocazie cu care actorul Marius Manole va citi fragmente din carte, iar momentul va fi transmis on-line.

Tot on-line va fi transmisă și o piesă de teatru pusă în scenă de actorii din trupa de teatru Avangardia, dar și un concert live susținut de cântăreața Feli. „Distanțarea fizică nu trebuie să presupună și distanțare sufletească sau distanțarea de micile plăceri ale vieții. Autism Voice a decis să pregătească un eveniment la care participanții se vor detașa de timp și spațiu, iar destinele micuților cu autism își vor putea schimba traiectoria” se arată în mesajul transmis de organizatori.

 

Pentru că este vorba de un eveniment caritabil, al cărui principal scop este strângerea de fonduri, participarea la bal se face în baza unui bilet în valoare de 100 de lei care poate fi cumpărat completând un formular pe site-ul asociației.

Biletul asigură oferă accesul on-line la eveniment și achiziționarea sub formă de e-book a unui exemplar din volumul „Tot ceea ce strălucește‟, după lansarea oficială a acestuia, iar toate fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi alocate în exclusivitate programelor sociale gratuite locale și naționale ale asociației Autism Voice.

Mai precis este vorba de un program de terapie gratuită și consultanță pentru familii din medii dezavantajate, un program de evaluare și diagnosticare gratuită pentru copii și un alt program de training gratuit în terapie la domiciliu pentru familii.


Adaugati un comentariu


 

*