1.200 de ore de terapie pentru copiii cu autism, după Balul Bucuriei

28 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

La evenimentul caritabil s-au strâns 60.000 de lei, cu care Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA), va asigura terapie de recuperare neuro-psihică pentru 139 de copii cu afecțiuni din spectrul autist.

 

După succesul înregistrat anul trecut de prima ediție a evenimentului caritabil Balul Bucurieiediția din acest an s-a dovedit a fi o nouă reușită. Organizatorii au anunțat că, în urma donațiilor făcute de participanți, s-au strâns 60.000 de lei, sumă suficientă pentru a asigura 1.200 de ore de terapie pentru copiii cu autism din centrele ATCA.

Balul Bucuriei a avut scopul de a strânge fondurile necesare terapiei de recuperare neuro-psihică a 139 de copii din centrele de terapie ATCA din București, pentru anul 2018. Cinci dintre aceștia au susținut momente artistice, împărtășind astfel, prin intermediul poeziilor recitate, o parte din trăirile lor, cu bucurii și reușite importante pentru ei.

În cadrul evenimentului, actrița Lamia Beligan a devenit ambasador oficial al asociației pentru cauza copiilor cu autism. La eveniment au participat peste 250 de persoane, printre care personalități din cultură, artă, sport și divertisment, alături de oficiali ai unor companii multinaționale și ambasade.

 

Invitații au putut achiziționa, prin licitație, obiecte donate de pictorii Nicolae Blei, Ana Nicolau, Daniela Bălăneanu, galeria de artă Artmark, atelierul Wagner Arte, Bookletta, actrița Dorina Lazăr, istoricul Georgeta Filitti, dirijorul Tiberiu Soare, jucătorul de fotbal Ciprian Marica prin fundația sa, echipa Steaua, dar și de alți reprezentanți emblematici ai sportului românesc precum Ana Maria Brânză, Ivan Patzaichin și Gabi Szabo.

Totodată, în cadrul evenimentului, campioana mondială Ana Maria Brânză, care a donat echipamentul pe care l-a purtat când a urcat pentru prima dată pe podiumul unei competiții mondiale, somelierul de talie internațională Florin Voica, dar și Veronica Soare, ferventă susținătoare a faptelor bune, au împărtășit cu publicul povești emoționante.

 

Programul evenimentului a cuprins un concert solo al Teodorei Buciu, câștigătoarea concursului „Vocea României” 2016, dansuri contemporane ale balerinilor de la Arthur Murray Dance Centers, un recital de vioară electrică susținut de Grazziela, un număr al magicianului Verdini, melodii interpretate de Mudy Marei, câștigătorul trofeului Europop Stars 2017 șim nu în ultimul rând, momente artistice ale copiilor din centrele ATCA. Amfitrionii evenimentului au fost Veronica Soare, o remarcabilă susținătoare a cauzelor sociale, și actorul Silviu Biriș,  actor al Teatrului Național București.

În urma primei ediții a Balului Bucuriei, care a avut loc în 2016, au fost strânse fonduri în valoare de 40.000 de lei, suma fiind folosită în cursul acestui an pentru a susține recuperarea copiilor cu autism din centrele ATCA, care provin din familii vulnerabile, și pentru achiziționarea de licențe pentru testele clinice ADOS, instrument esențial de diagnostic pentru autism.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*