Sarata Monteoru a primit oficial statutul de statiune balneoclimaterica

22 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Presedintele Consiliului Judetean Buzau considera ca astfel s-a creat posibilitatea accesarii mai multor fonduri guvernamentale si europene, precizand ca administratia locala se va implica in dezvoltarea statiunii.

 

monteoruPrintr-o hotarare de guvern adoptata in cursul acestei luni, localitatii Sarata Monteoru i s-a recunoscut oficial statutul de statiune balneoclimaterica, acesta fiind un important pas inainte in procesul de revitalizare a statiunii, inceput in urma cu mai multi ani.

Statiunea si-a cunoscut perioda maxima de glorie in perioada interbelica, atunci cand concura cu statiuni renumite din intreaga Europa. dupa cel de-al doilea razboi mondial, a inceput declinul, care a continuat pana in anul 1970. In incercarea de a redresa cumva statiunea, guvernul comunist a construit aici doua hoteluri si a amenajat o baza de tratament, pana in 1989, Sarata Monteoru reusind sa se mentin pe linia de plutire.

Dupa 1990, statiunea a fost lasata in paragina, devenind timp de cativa ani o adevarara localitate-fantoma in care nu se mai desfasura niciun fel de activitate. Treptat, interesul pentru potentialul balnear al statiunii a inceput sa atraga investitori, astfel ca Sarata Monteoru a fost readusa la viata, prin infiintarea unor noi pensiuni, reabilitarea vechii baze de tratament si a hotelurilor lasate in paragina si infiintarea unor noi centre de tip SPA, bazate pe potentialul balnear al apelor minerale de aici.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu

In prezent, statiunea reprezinta o destinatie in special pentru persoanele varstnice care beneficiaza de bilete gratuite de tratament, insa a inceput sa atraga si tot mai multi pasionati ai sporturilor extreme si amatori de drumetii.

Referindu-se la noul statut al statiunii, recunoscut oficial, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, a declarat ca „acordarea statutului de statiune balneoclimatica reprezinta inca un pas important in procesul de revitalizare a statiunii Sarata-Monteoru. Noul statut ofera posibilitatea accesarii mai multor categorii de fonduri, atat europene, cat si guvernamentale. Interesul nostru, al autoritatilor locale, este acela ca statiunea Sarata-Monteoru sa devina un centru de atractie pentru turisti, mai ales ca este o zona prea putin exploatata din acest punct de vedere. Consiliul Judetean va sprijini in continuare proiectele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Sarata-Monteoru si sunt convins ca, impreuna cu Primaria comunei Merei, vom reusi sa finalizam si alte proiecte, care vor duce la dezvoltarea statiunii si transformarea acesteia intr-un reper turistic la nivel national”.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*