Cadouri pentru copiii cu boli grave, internați la Fundeni și Marie Curie

1 iunie 2021 | 0 comentarii |

Acestea vin din partea asociației Aripi spre Viață și a partenerilor care i s-au alăturat în proiectul „1 iunie pentru copiii din spitale”.

 

Ziua de 1 Iunie, celebrată astăzi în multe șări din lume, este una specială și pentru cei 250 de copii aflați în prezent pe un pat de spital, luptându-se cu afecțiuni grave precum leucemie sau cancer. Micii pacienți ai Institutului Fundeni și ai spitalului de copii Marie Curie au primit cadouri cu ocazia Zilei Copilului, din partea asociației Aripi spre Viață. Implicată de 11 ani în proiecte care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor afectaţi de leucemie, cancere şi alte boli grave, asociația a inițiat recent și programul „1 iunie pentru copiii din spitale”, adresat copiilor internați în această perioadă în cele două spitale.

Nicoleta Stoenescu, președintele asociației, pune că în acest proiect s-au alăturat ca parteneri reprezentanții rețelei de magazine Auchan,  precum și principele Nicolae, care are o vastă experiență în acțiuni de voluntariat.

Astfel, inițiatorii au reușit să facă 250 de pachete care conțin produse de îngrijire şi igienă, dulciuri, sucuri şi jucării, ce au fost împărțite copiilor cu boli grave din cele două unități sanitare.

 

Președintele asociației spune că aceste cadouri înseamnă foarte mult pentru copii, dar și pentru familiile acestora, care, de cele mai multe ori, nu au o situație financiară strălucită, iar toate resursele de care dispun le-au canalizat către îngrijirea copiilor care petrec săptămâni sau chiar luni întregi internați în spital, urmând tratamente greu de suportat chiar și pentru un adult.

Cu fiecare proiect finalizat am văzut şi am înţeles cât este de important să contribuim la îmbunătăţirea condiţiilor în care sunt trataţi la noi în ţară copiii afectaţi de cancer, să fim un real suport şi partener atât pentru copiii care au nevoie de sprijin, cât şi pentru personalul implicat în actul medical. Aşteptăm cu mult dor şi nerăbdare să putem organiza din nou evenimente în secţiile de pediatrie şi să oferim clipe de bucurie micuţilor”, a mai declarat Nicoleta Stoenescu. Pentru că accesul în secțiile în care sunt internați cei 250 de copii este în continuare restricționat din cauza pandemiei, cadourile au fost înmânate personalului medical, care le-a împărțit apoi pacienților.

 

De la începutul anului şi până în prezent, asociaţia Aripi Spre Viaţă a continuat proiectele de dotare cu aparatură medicală a spitalelor de copii, fie că este vorba de monitoare pentru funcţii vitale, infusomate, injectomate, echipamente de protecţie sau sprijin direct către copiii cu nevoi speciale.

Demersului nostru i s-au alăturat, ca de fiecare dată, oameni minunaţi care, cu multă bucurie şi grijă pentru cei mici, şi-au dedicat timpul realizării unui proiect menit să fie un ajutor oferit din toata inima acelor copii care au mare nevoie de ajutor şi mai ales de acea legatură care le dă speranţă şi încredere că vor reuşi. Șe mulţumesc pentru că ni s-au alăturat şi că împreună reuşim să facem proiecte care aduc multă bucurie acolo unde este mai multă nevoie, copiilor afectaţi de boli grave” a mai precizat președintele asociației.

 


Adaugati un comentariu


 

*