Un nou incubator performant pentru Maternitatea Giulesti

Organizatia Salvati Copiii a facut o noua donatie in sprijinul prematurilor, achizitia fiind posibila in urma donatiilor primite cu ocazia unei competitii sportive organizata in scop caritabil.

 

incubatorSaptamana trecuta, organizatia Salavati Copiii a mai facut un pas in programul de reducere a mortalitatii infantile, initiat in urma cu cativa ani, printr-o noua donatie care-i va ajuta pe nou-nascutii prematur sa supraviaturiasca. Un incubator performant de transport, in valoare de 10.000 de euro, a fost donat Maternitatii Giulesti din Capitala. Banii necesari achizitiei acestui dispozitiv medical au fost starnsi in urma organizarii unei competitii sportive, in scop caritabil. In urma unui semi-maraton care a avut loc in data de 15 mai si care s-a bucurat de o numeroasa participare, din taxele stranse de la competitori si din alte donatii s-a reusit colectarea sumei de 10.000 de euro, cu ajutorul carora s-a achizitionat incubatorul performant.

Cu ocazia donarii aparatului catre maternitatea bucuresteana, Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al organizatiei umanitare, a reamintit ca obiectivul pentru acest an al Salvati Copiii este  dotarea a 25 de maternitati si sectii de nou-nascuti din intreaga tara.

 

Gabriela Alexandrescu

Gabriela Alexandrescu

Pana la acest moment, in urma donatiilor facute de organizatia umanitara in cadrul programului de reducere a mortalitatii infantile, a fost salvata viata a peste 18.000 de nou-nascuti, cei mai multi dintre acestia veniti pe lume inainte de termen. „Cu donatiile din acest an speram sa ajutam alte cateva mii de copii in anii urmatori. Bebelusii vor primi o sansa la viata si, astfel, numarul deceselor in randul prematurilor va scadea semnificativ. Trebuie sa reamintesc faptul ca la fiecare cinci ore, in Romania moare un copil mai mic de un an. Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8,8 la 1.000 de nou-nascuti vii, in 2014. Acesti copii ar putea trai daca maternitatile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Conteaza, organizatia Salvati Copiii a reusit, pana in prezent, sa doteze 58 de maternitati cu incubatoare, mese de resuscitare si aparate de ventilatie. Si nu ne vom opri aici”, a mai declarat Gabriela Alexandrescu.

 

Maternitatea Giulesti

Maternitatea Giulesti

La maternitatea Giulesti au loc circa 3.600 de nasteri pe an si sunt ingrijiti peste 400 de nou-nascuti prematur, aceasta fiind una dintre cele sapte unitati medicale de nivel III din Capitala. In 2014, Salvati Copiii a mai oferit acestui spital un incubator pentru Terapie Intensiva, in valoare de 16.400 de euro.

Medicul Ioana Rosca, sefa Sectiei Neonatologie din cadrul unitatii medicale a precizat ca pe langa copiii nascuti inainte de termen in spital, sunt primiti si prin transfer prematuri si bebelusi cu stare generala grava, care necesita internare in Terapie Intensiva. In acest context a tinut sa evidentieze importanta pe care o are aceasta noua donatie si sa multumeasca reprezentantilor organizatiei umanitare pentru acest gest. „Suntem recunoscatori pentru incubatorul pe care l-am primit astazi, acest aparat de ultima generatie ne va permite ingrijirea in conditii de siguranta a prematurilor si efectuarea de consulturi interdisciplinare care tin de  oftalmologie, neurologie, cardiologie, chirurgie infantila, pentru acestia”, a mai spus medicul neonatolog.

 


Adaugati un comentariu


 

*