Salvati Copiii continua campania de reducere a mortalitatii infantile

12 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

O prima donatie in 2017 a fost facuta Maternitatii din Sibiu, care a primit o masa radianta ce va usura considerabil procedurile de resuscitare in cazul prematurilor.

 

salvati copiii (1)In aceasta saptamana, organizatia Salvati Copiii a facut prima donatie din acest an, marcand astfel continuarea campaniei pentru reducerea mortalitatii infantile, care in 2017 va implini 7 ani.

Prima donatie pe 2017 a fost facuta Maternitatii din Sibiu si consta intr-o masa radianta perdormanta, care include patru aparate importante ce erau folosite pana acum separat, de personalul medical. Noua masa radianta are rolul de a facilita si eficientiza manevrele de resuscitare in cazul prematurilor, dispozitivul intrand in dotarea sectiei de Terapie Intensiva Neonatala din cadrul maternitatii sibiene.

Gabriela Alexandrescu, presedintele organizatiei umanitare a precizat ca dispozitivul a costat 17.000 de euro, iar banii au provenit, ca si in celelalte cazuri in care au fost ajutate unitatile medicale, din donatii stranse in urma diferitelor actiuni organizate de asociatie, in acest scop, atat de la agenti economici cat si de la populatia care constinetizeaza necesitatea unor astfel de investitii.

 

Gabriela Alexandrescu

Gabriela Alexandrescu

Totodata, Gabriela Alexandrescu a precizat ca alegerea maternitatii din Sibiu pentru aceasta donatie a fost motivata de faptul ca anul trecut, 398 din cei 2.940 de copii veniti pe lume aici au fost prematuri, reprezentand 13,5% din numarul total al nasterilor. Totodata, din cauza ca la finele anului 2015, rata mortalitatii la nivelul intregului judet a fost de 6,5 la mie, s-a apreciat ca trebuie acordata o atentie sporita copiilor nou veniti pe lume, pentru a echilibra, intr-un fel, balanta.

„Suntem pe drumul cel bun in salvarea copiilor nascuti prematur, dar inca departe de capatul acestei lupte. Este crucial sa intelegem, si o vedem pe cifre concrete, ca viata unui copil venit pe lume prea devreme depinde in mod direct de interventia medicala imediata. Nici un minut nu poate fi pierdut, atunci cand este vorba despre un prematur care trebuie ingrijit, sustinut medical pana cand prinde singur putere sa faca fata lumii exterioare”, a mai declarat Gabriela Alexandrescu.

 

salvati copiii (3)Demarata in anul 2010, campania pentru reducerea mortalitatii infantile avut in acesti ani rezultatele scontate, insa rata inregistrata la nivel national se mentine inca la un nivel ridicat, desi a scazut in ultima perioada. Astfel, in 2010, la startul campaniei de reducere a mortalitatii infantile, Romania inregistra o rata a mortalitatii infantile de 9,8 la 1.000 de copii nascuti vii, iar in doar cinci ani, tara noastra a coborat pana la o rata de de 8 la mie, in 2015.

Pana acum, datorita investitiilor facute de Salvati Copiii, in valoare totala de 8,7 milioane de lei, 24.000 de nou-nascuti au primit o sansa la viata, pentru ca au primit asistenta medicala adecvata.

Cei care doresc sa sustina programul Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile in Romania, o pot face cu un SMS lunar la 8844 cu textul „Salvez”, in valoare de doi euro, sau redirectionand doi la suta din impozitul pe venit, completand formularele 200 sau 230. Campania consta in principal in strangerea de fonduri, folosite apoi pentru achizitia de aparatura, care este donata maternitatilor si sectiilor de neonatologie ale spitalelor din tara, pentru a le da astfel o sansa la viata si copiilor veniti pe lume inainte de termen sau cu anumite probleme de sanatate.

 


Adaugati un comentariu


 

*