SJU Buzău va organiza un nou concurs de angajare pentru medici

Anunțul oficial va fi publicat în perioada următoare, după ce Consiliul Județean și-a dat acceptul în sedința ordinară din această lună, iar concursul va avea loc în luna următoare.

 

În zilele următoare, Sitalul Județean de Urgență Buzău va publica anunțul referitor la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante de medici, în încercarea de a-și completa completa echipa de specialiști, după ce unii din titularii posturilor respective și-au întrerupt sau și-au încetat activitatea în cadrul unității medicale.

În prealabil, conducerea SJU Buzău a solicitat Consiliului Județean modificarea nivelului unora dintre posturile vacante ce urmează a fi scoase la concurs, iar după ce consilierii și-au dat acceptul în urma votului exprimat în ședința ordinară de ieri, unitatea medicală poate publica anunțul, urmând a se stabili datele la care vor avea loc concursurile.

Este vorba de șase posturi repartizate pe secțiile de Chirurgie și ortopedie infantilă, Boli infecțioase, Neonatologie, Cardiologie, UPU-SMURD și Chirurgie, pentru primele trei secții fiind solicitată modificarea nivelului postului.

 

Astfel, pentru secția de Chirurgie și ortopedie infantilă, postul vacant de medic primar a fost transformă în post de medic specialist, în timp ce pentru Boli infecțioase și Neonatologie, posturile vacante de medic rezident anul IV s-au transformat în posturi de medic specialist.

Prin urmare, SJU Buzău va scoate la concurs șase posturi, câte unul pentru fiecare din secțiile enumerate anterior.

Pentru secția de Cardiologie se caută un medic specialist, pentru UPU SMURD este nevoie de un medic specialist în pediatrie, iar pentru secția de Chirurgie Generală este necesar un medic specialist în acest domeniu. Acestora li se vor adăuga posturile de medic specialist  pe secțiile de Chirurgie și ortopedie infantilă, Boli infecțioase și Neonatologie, posturi ale căror niveluri au fost modificate, conform hotărârii aprobate de Consiliul Județean.

 

În continuare, unitatea medicală este în căutarea a doi medici care să fie încadrați, fie și cu contract pe perioadă determinată, la Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, inaugurat la începutul acestei luni.

Pentru trei dintre cele cinci specializări medicale disponibile la Pârscov au fost găsiți medici care au fost încadrați, deocamdată, pe perioadă determinată, iar conducerea SJU Buzău face în continuare demersuri pentru a găsi un medic de Medicină internă și un pediatru care să completeze schema de personal de aici, acoperind astfel toate specialitățile medicale de care centrul dispune.

 


Adaugati un comentariu


 

*