Spitalul Judetean Buzau angajeaza 43 de asistenti medicali

15 februarie 2017 | 0 comentarii |

Este primul concurs dintr-o serie in care se vor angaja 135 de medici si personal medical mediu. Cele mai multe posturi sunt destinate asistentilor medicali debutanti, care vor lucra in sectiile spitalului.

 

concurs asistenti-119Spitalul Judetean de Urgenta Buzau a anuntat organizarea unui concurs pentru ocuparea a 43 de posturi vacante de asistenti medicali, care urmeaza sa aiba loc in zilele de 9 si 15 martie, acesta fiind primul dintr-o serie de concursuri in urma carora unitatea medicala va angaja 20 de medici si 115 de asistenti medicali, infirmiere, brancardieri, ingrijitoare.

Cele mai multe posturi scoase la concurs se adreseaza asistentilor medicali debutanti, pentru care exista 38 de locuri vacante. Celelalte 5 posturi sunt destinate asistentilor medicali principali si vor fi, de asemenea, repartizate pe sectiile spitalului.

Din cele 38 de posturi de asistenti debutanti, 35 sunt repartizate pe sectii, in timp ce alte doua posturi sunt pentru Laboratorul de radiologie si imagistica medicala, iar un post este repartizat Dispensarului TBC de la Pogoanele.

 

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Concursul va consta in sustinerea a doua probe, prima fiind proba scrisa pentru verificarea cunostintelor, care va avea loc pe 9 martie, cu incepere de la ora 10.00, iar cea de-a doua fiind proba de interviu, care se va sustine pe 15 martie.

Avem deficit major de asistente medicale aproape in toate sectiile spitalului, dar mai ales pe Neurologie, Cardiologie si Pediatrie. Deocamdata angajam 38 de asistenti medicali debutanti si cinci principali, pentru ca ni s-au imputinat oamenii cu experienta, in urma pensionarilor din ultimul timp. Vor urma si alte concursuri, pentru medici, infirmiere, brancardieri, ingrijitoare si persoanl auxiliar”, a precizat Claudiu Damian, managerul unitatii medicale.

Candidatii care doresc sa participe la concurs trebuie sa detina diploma de absolventi ai unei Scoli sanitare postliceale sau echivalenta, ori diploma de studii postliceale prin echivalarea studiilor absolvenlilor liceelor sanitare sau diploma de licenta in specialitatea medicina generala. Pentru cei care vor opta pentru postul scos la concurs la Laboratorul de Radiologie este necesara diploma de licenta in specialitatea asistent radiologie.

 

examen asistentiCandidatiilor li se mai cere sa aiba cunostiinte de operare a calculatorului si sa detina certificat sau aviz de libera practica, eliberat de Ordinul Asistentilor. In cazul asistentilor medicali principali se impune o vechime de cel putin cinci ani precum si adeverinta sau certificat de grad principal.

Inscrierile pentru concursul care va avea loc luna viitoate au inceput deja, cei interesati putandu-si depune dosarele la secretariatul comisiei de concurs, care functioneaza la sediul spitalului, in cadrul serviciului de Resurse Umane. Dosarele pot fi depuse aici pana la data de 1 martie, ora 12.00, iar pentru relatii suplimentare candidatii au la dispozitie numarul de telefon de la Resurse Umane, 0238.729.689 interior 166.

Managerul SJU Buzau a tinut sa mentioneze ca vor fi luate toate masurile pentru ca nimeni, sub nicio forma, sa nu fie privilegiat sau dezavantajat, iar examenele sa decurga in conditii de maxima securitate, dezavuand informatiile care se vehiculeaza in spatiul public, potrivit carora concursurile ar putea fi aranjate. Ii asigur atat pe cei din comisia de examinare cat si pe candidati ca voi verifica, personal, modul cum se desfasoara aceste examene, pentru ca vreau ca cei angajati sa fie capabili sa acorde servicii medicale de calitate si sa fie dedicati bolnavului, nu sa se angajeze doar pentru a avea de unde sa primeasca un salariu”, a punctat Claudiu Damian.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*