Aspirantii la un post in SJU Buzau au intrat in focul examenelor

Asistentii medicali sustin astazi prima proba a concursului de angajare, iar candidatii pentru posturile de ingrijitoare, infirmiere si brancardieri vor intra, luni, in sala de examen.

 

examen asistenteAstazi s-a dat startul sesiunii de primavara a concursurilor pe care Spitalul Judetean Buzau le organizeaza pentru completarea schemei de personal. Primii care au intrat in focul examenelor sunt cei 237 de candidati care doresc sa ocupe unul dintre cele 43 de posturi de asistent medical pe care spitalul buzoian le-a scos la concurs in aceasta sesiune. Acestia sunt prezenti in sala de examen inca de la ora 9.30, asa cum prevede regulamentul de organizare a concursului, iar de la ora 10.00 au inceput proba scrisa.

Sunt scoase la concurs cinci posturi de asistent medical principal, pentru care se lupta 18 candidati, si alte 38 de posturi de asistent medical debutant, pentru care vor sustine examen 219 candidati.

Toti cei 237 de candidati au trecut de proba selectiei dosarelor, iar de astazi au intrat, efectiv, in focul examenelor. Acestia sustin proba scrisa, care consta in redactarea unei lucrari sau in rezolvarea unor teste grila, prin care se vor testa cunostintele teoretice necesare ocuparii postului pentru care fiecare concureaza.

 

concurs asistenti-119Pentru a promova aceasta proba, candidatii trebuie sa obtina cel putin 50 de puncte din cele 100 posibile, aceasta fiind o conditie obligatorie pentru participarea la proba urmatoare, cea a interviului, care va avea loc saptamana viitoare, pe 15 martie. Rezultatele probei scrise sustinuta astazi, se afiseaza maine, iar candidatii pot depune contestatii pana luni, 13 martie, urmand ca acestea sa fie solutionate pana pe 14 martie cand vor fi afisate rezultatele finale.

Luni, cei care aspira la posturile de brancardieri, infirmiere si ingrijitoare vor sustine prima proba de concurs, alaturi de acestia dand examen si candidatii pentru postul de asistent medical principal la Serviciul de Medicina Legala. In cazul acestor candidati, la jumatatea saptamanii s-a inchiat selectia dosarelor, astfel ca la acest moment se poate preciza cu exactitate care va fi concurenta pentru fiecare categorie de posturi scoasa la concurs.

 

infirmieraAstfel, pentru postul de asistent medical principal de la Serviciul de Medicina Legala vor concura sapte candidati, in timp ce pentru cele 18 posturi de ingrijitoare vor concura 74 de candidati. Pentru cele 26 de posturi de infirmiere debutante au fost admise dosarele a 146 de candidati, in timp ce pentru cele 2 posturi de brancardier (sectia ATI si Ambulatoriu spital) vor concura 33 de candidati.

Pentru Sectia UPU, pentru 1 post de brancardier sunt 11 candidati, pentru 1 post de infirmiera concureaza 4 persoane, iar pentru 1 post de ingrijitoare, doar un candidat s-a inscris la concurs.

Acestia vor sustine prima proba a examenului luni, 13 martie, cand trebuie sa fie prezenti in sala la ora 9.30. Incepand cu ora 10.00, incepe proba scrisa, care consta tot in redactarea nei lucrari sau rezolvarea unui test-grila, candidatii trebuind sa obtina cel putin 50 de puncte pentru a se califica la proba de interviu.

Pana maine pot fi depuse contestatiile, in cazul in care sunt candidati nemultumiti de modul in care s-a facut selectia dosarelor, insa este putin probabil sa se mai schimbe ceva, avand in vedere ca toate dosarele au fost admise, iar numarul candidatilor care vor sustine prima proba de examen este acelasi cu cel consemnat la incheierea perioadei de inscrieri.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*