A fost reeditat Ghidul „Angelescu” de Terapie Antimicrobiană

1 martie 2018 | 0 comentarii |

Într-un format grafic nou și conținut actualizat, lucrarea, a cărei primă ediție a fost publicată în 2012, vine în sprijinul celor interesați de tratamentul corect al pacientului.

 

Medicii Otilia-Elisabeta Benea, Liana Cătălina Gavriliu, Cristina Popescu și Gabriel-Adrian Popescu, alături de Houston NPA anunță apariția ediției 2018 a Ghidului „Angelescu” de Terapie Antimicrobiană, într-un  format grafic nou și cu informațiile actualizate.

După 6 ani de la lansarea ultimei ediții a volumului (în 2012), pe fundalul dezbaterilor actuale la nivel mondial privind  rezistența la antibiotice și în contextul unei nevoi acute de informare cu privire la administrarea corectă a acestora, apariția noului Ghid Angelescu de Terapie Antimicrobiană 2018 reprezintă un gest firesc, prin care se dorește oferirea unui instrument util, necesar cadrelor medicale pentru tratamentul corect al pacientului”, susțin autorii lucrării. Aceștia menționează că lucrarea abordează terapia antimicrobiană, cu indicații și  recomandari terapeutice în tratamentul sindroamelor infecțioase, astfel încât persoanele interesate vor găsi informații legate de atitudinea potrivită în faţa unei suspiciuni de infecţie, vor putea să aleagă mai ușor schema terapeutică inițială, să afle ce antibiotice se pot folosi în cazul pacienților cu afecțiuni hepatice sau insuficiență renală sau când este indicată sau nu asocierea de antibiotice..

 

Lucrarea este structurată pe patru mari capitole, Principii generale de terapie antimicrobiană, Clase de antimicrobiene, Terapia sindroamelor infecţioase, Chimioprofilaxia infecţiilor, iar informațiile sunt redate concis, prin scheme și tabele ușor de urmărit.

În ediția de față am inclus antimicrobiene înregistrate pentru utilizarea în ultimii 5 ani, iar recomandările terapeutice le-am actualizat în raport cu evoluția rezistenței principalilor agenți etiologici implicați în geneza sindroamelor infecțioase. Oriunde am considerat necesar, am subliniat situațiile în care NU este indicată prescrierea de antibiotice. Încheiem cu același crez pe care l-am avut de la prima ediție: ne dorim să existe cât mai mulți colegi care să întrebuințeze acest ghid, indiferent dacă își amintesc sau nu de numele autorilor”, subliniază autorii, în prefața volumului.

 

Ghidul abordează subiecte de interes major precum antibioticele în sarcină, modul de adminstrare a antibioticelor în cazul pacienților cu afecțiuni renale sau boli hepatice, indicații privind monitorizarea pacienților cu infecții severe, criteriile de evaluare a terapiei cu antibiotice sau erori în folosirea antibioticelor.

Noul volum a fost tipărit în format A5 (15×21 cm) și conține 288 pagini, legate cu spirală metalică, costă 50 de lei și poate fi comandat prin e-mail, la sediul companiei sau la standurile de carte din cadrul evenimentelor Houston NPA din București și din țară. Detalii pe www.houston.ro.

Despre autori:

Dr. Elisabeta Benea – conf. univ., Boli Infecţioase Matei Balș, UMF Carol Davila Bucureşti, medic primar, doctor în ştiinţe medicale;

Dr. Liana Cătălina Gavriliu – șef lucrări, Boli Infecţioase Matei Balș, UMF Carol Davila Bucuresti, medic specialist, doctor în ştiinţe medicale;

Dr. Cristina Popescu – conf. univ., Boli Infecţioase Matei Balș, UMF Carol Davila Bucureşti, medic primar, doctor în ştiinţe medicale;

Dr. Gabriel Adrian Popescu – prof. univ., Boli Infecţioase Matei Balș, UMF Carol Davila Bucureşti, medic primar, doctor în ştiinţe medicale;

Dr. Șerban Benea – as. univ., a colaborat la elaborarea capitolelor Medicația antivirală, Chimioprofilaxia infecţiilor, Infecţii digestive.

 


Adaugati un comentariu


 

*