Centrul de Sanatate Multifunctional de la Parscov ar putea fi deschis la inceputul anului viitor

29 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Lucrarile de modernizare si reabilitare a cladirii fostului spital care a functionat aici pana in 2011 sunt aproape de finalizare, iar Consiliul Judetean a aprobat alocarea sumelor necesare achizitiei de aparatura medicala si mobilier.

 

Spitalul Parscov

Spitalul Parscov

Un proiect mai vechi al Consiliului Judetean Buzau incepe, in sfarsit, sa prinda contur, dupa ce demersurile pentru punerea sa in aplicare s-au prelungit mai mult decat era prevazut. Este vorba despre Centrul de Sanatate Multifunctional de la Parscov, care va functiona in cladirea vechiului spital inchis in 2011, la scurt dimp dupa ce fusese dotat cu aparatura performanta.

Desi intrata in conservare, cladirea s-a deteriorat in timp, iar autoritatile judetene au decis, in urma cu mai bine de doi ani, sa se infiinteze aici un Centru de sanatate multifunctional, in subordinea Spitalului Judetean Buzau. Initial s-a estimat ca reabilitarea si darea in folosinta a noului centru medical va avea loc in vara anului 2014, dar la evaluarea cladirii s-a constatat ca intre timp peretii se degradasera, plafoanele stateau sa cada, instalatia termica explodase, asa ca totul trebuia luat de la capat, iar investitia era mai mare decat se credea.

Dupa ce au fost rezolvate demersurile pentru ca aceasta activitate sa se desfasoare in temei legal, au aparut primele dificultati, constand in faptul ca nu se putea gasi o firma care sa efectueze lucrarile de reabilitare, dat fiind faptul ca toti ofertantii cereau sume mult prea mari fata de valoarea reala a lucrarii.

 

spital parscovIn cele din urma a fost incheiat un contract cu o firma de specialitate, insa odata cu demararea lucrarilor s-a constatat ca in spatiul respectiv, care se degradase in timp, erau mult mai multe de facut decat se estimase initial. Lucrarile de renovare si modernizare s-au intins astfel mai mult decat era planificat, astfel ca promisiunile privind darea in folosinta a Centrului de la Parscov nu au putut fi onorate nici in cursul anului 2014, nici in 2015, asa cum se spera, mai tarziu.

Conducerea Consiliului Judetean si cea a Spitalului Judetean de Urgenta au sperante ca inaugurarea noului centru medical s-ar putea intampla in primele luni ale anului viitor, dar si asta depinde de modul in care se vor desfasura licitatiile pentru achizitia aparaturii necesare si de modul in care va fi completata schema de personal a noii unitati medicale.

La acest moment, lucrarile de reabilitare si modernizare au ajuns in stadiul final, managerul Spitalului Judetean, Claudiu Damian, precizand ca la jumatatea lunii viitoare se va face receptia cladirii si se va trece la etapa dotarii cu mobilierul si dispozitivele medicale necesare. Cel putin, din punct de vedere financiar nu vor fi probleme in aceasta privinta, intrucat Consiliul Judetean a aprobat alocarea sumei de 490.000 de lei in acest scop.

 

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Managerul SJU Buzau spune ca banii alocati de Consiliul Judetean sunt suficienti pentru achizitionarea celor necesare, astfel ca urmeaza sa fie organizate licitatiile pentru achizitia dispozitivelor medicale si a mobilierului. De felul cum se vor desfasura insa aceste achizitii depinde finalizarea investitiei si darea in folosinta a unitatii medicale. „Daca lucrurile vor decurge asa cum ne dorim noi, adica fara probleme de executie, sper ca la inceputul anului viitor sa putem da in folosinta Centrul medical multifunctional de la Parscov. La jumatatea lunii viitoare vom face receptia cladirii reabilitate, astazi s-a aprobat si alocarea sumei de care avem nevoie pentru achizitia dispozitivelor medicale si obiectelor de mobilier, iar acum urmeaza sa organizam licitatiile. Sper ca acestea sa se desfasoare fara probleme si sa nu avem contestatii, pentru ca asta ne-ar intarzia iarasi, cu doua-trei luni”, a declarat Claudiu Damian pentru SanatateaBuzoiana.ro, exprimandu-si speranta ca macar din aceast punct de vedere nu vor mai exista dificultati, intrucat executia lucrarilor a fost urmarita atat de specialistii Consiliului Judetan, cat si de cei ai Spitalului Judetean, dar si de autoritatile publice locale, direct interesate sa se redea comunitatii aceasta unitate medicala.

 

spitalul parscovPe de alta parte, Claudiu Damian spune ca si completarea schemei de personal pentru Centrul de la Parscov constituie o problema, pe care se straduieste sa o rezolve, dar intrucat este fosrte greu sa coopteze medici chiar si pentru Spitalul Judetean, nu exclude ca la inceput, medicii care vor acorda servicii pacientilor din Parscov sa fie medicii din Spitalul Judetean. Noul Centru multifunctional include 6 medici, 12 asistente si 5 ingrijotoare, iar pentru ocuparera acestor posturi urmeaza sa se organzieze concurs.

Damian a precizat ca ia in calcul si varianta ca fostii angajati ai spitalului, care au fost trasnferati la SJU Buzau dupa inchiderea unitatii, sa doreasca sa se intoarca sa lucreze la Parscov, iar atunci problea persoanlului ar putea fi macar partial rezolvata. „O sa le propun fostilor angajati care au fost transferati la noi si care locuiesc in zona sa se transfere inapoi la Parscov, unde au lucrat ani de zile si unde probabil le e mai usor. Vom vedea cati dintre acestia doresc sa se intoarca, iar apoi vom organiza concurs pentru posturile ramase”, a mai declarat managerul SJU Buzau.

 


Adaugati un comentariu


 

*