LA MULTI ANI, COPILARIE!

1 iunie 2017 | 0 comentarii |

1 Iunie – Ziua Copilului

La Multi Ani, Copii!  La Multi Ani, Copilarie!

Nu se stie cand a fost sarbatorita pentru prima data Ziua Internationala a Copilului, dar ea a fost mentionata pentru prima data in 1925, la Geneva.

In anul 1954, UNICEF a emis o recomandare potrivit careia fiecare Stat va dispune de o zi numita „Ziua Copilului” („Universal Children’s Day”). Romania a stabilit ca acesta zi sa fie 1 Iunie.

Ziua Copilului este o sarbatoare in care-i sarbatorim pe copii, dar care ne indeamna sa ne minunam si sa ne bucuram si noi, cei mari, in fiecare clipa, precum cei mici. Sa sarbatorim alaturi de copii, sa ne lasam inspirati de bucuria lucrurilor simple… sa nu uitam de copilul din noi și sa ne amintim tot timpul cu drag de „cea mai frumoasa iluzie” … copilaria.

Iar bancurile cu si despre copii si copilarie sunt intotdeauna savuroase, la orice varsta…

 

 

O fetita de 3 anisori si-a intrebat fratele mai mare:

– Ce e iubirea ?

El i-a raspuns:

– Iubirea e atunci cand tu imi furi ciocolata din ghiozdan in fiecare zi si totusi eu o tin in acelasi loc…

***

De 1 Iunie, Gigel isi itreaba tatal:

– Tata, ce mi-ai luat de 1 Iunie?

– Un creion.

– Ce sa fac cu el?

– Sa scrii…

– Tata, dar pentru asta exista tastatura! 

***

La frizerie vine un tatic cu cei doi copii ai sai, unul de 10 si celalalt de 12 ani. Dupa ce ii aseza pe copii in scaune, tatal incepu sa-i explice frizerului cum anume doreste sa fie tunsi.

Baiatul mai mic nu-i dadu mare atentie, dar baiatul mai mare se intoarse spre frizer si ii spuse:

– Nene, sa ma faci sa arat bine pentru fete, nu pentru tata!

***

Un preot observa pe cealalta parte a strazii un copil care nu ajungea la sonerie, desi se chinuia de numa’, numa’. Traverseaza si suna el, dupa care se apleaca spre micut:

– Si acum ce facem, puisor?

– Acum… fugiiiiiiiim!

***

Un baietel dintr-o rezervatie de indieni americani l-a intrebat pe tatal sau, care era si medicul sef si marele vrajitor al tribului:

– Tata, cum se face ca noi avem intotdeauna nume lungi, in timp ce albii au nume mai scurte – cum ar fi Bill, Tex sau Sam?

Tatal sau i-a raspuns:

Uite, fiule, numele noastre reprezinta un simbol, un semn, sau un poem. De exemplu, numele surorii tale este „Luna Mica Romantica Deasupra Lacului”, deoarece in noaptea in care ea a fost nascuta, era o luna frumoasa reflectata in lac. Apoi fratele tau, „Mare Cal Alb al Preeriei”, se numeste asa pentru ca el a fost nascut intr-o zi in care calul mare alb care galopa peste preeriile lumii a aparut in apropierea taberei noastre. Este foarte simplu si usor de inteles. Mai ai si alte intrebari, „Micule Prezervativ Defect Fabricat in China”?

 

 


Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*