Maraton cinematografic organizat in premiera la Buzau

Buzoienii vor putea urmari peste 30 de filme din Europa Centrala si de Est, intr-un festival international dedicat productiilor de lung si scurt metraj, precum si documentarelor.

 

festival de film (1)Cinefilii buzoieni vor avea ocazia sa-si reia, la inceputul lunii mai, terapia prin cultura pe care au urmat-o pe parcursul verilor trecute, cand in Parcul Tineretului au rulat, in fiecare saptamana, mai multe filme romanesrti. De aceasta data, fanii celei de-a 7-a arte sunt asteptati la un maraton de filme internationale, care se va desfasura pe durata a 5 zile.

In perioada 4-8 mai va avea loc, la Buzau, prima editie a Festivalului International de Film Buzz CEE, o manifestare culturala ampla, organizata de asociatia CulturALL in parteneriat cu Consiliul Judetean Buzau prin Teatrul George Ciprian, Primaria si Consiliul Local Buzau.

La festival sunt asteptati cinefili din Buzau si din intreaga tara, chiar din strainatate, care vor putea urmari peste 30 de productii cinematografice, selectionate din peste 900 de materiale trimise pe adresa organizatorilor. Pentru ca perioada de inscriere a proiectelor in concurs se incheie pe 1 aprilie, organizatorii au precizat, astazi, ca se asteapta sa primeasca peste 1.000 de productii din tari central si est-europene si, bineinteles, din Romania.

 

Muzeul Judetean BuzauOrganizatorii festivalului au participat, astazi, la o conferinta de presa ce a avut loc la Consiliul Judetean. Alaturi de presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu s-au aflat actorul Dan Bordeianu si criticii de film Florin Barbu si Cristi Marculescu. Cu aceasta ocazie, presedintele CJ sia declarat satisfactia ca „prima editie a festivalului se va desfasura la Buzau”, exprimandu-si dorinta „ca acest eveniment sa plaseze atat municipiul, cat si intregul judet pe harta cinefililor. Consiliul Judetean, alaturi de Teatrul George Ciprian, sprijina organizarea acestui eveniment, care va atrage iubitorii de film din toata tara. Acesta este totodata un bun prilej de a arata oaspetilor ca judetul Buzau merita vizitat, ca avem locuri unice in Europa, de o frumusete aparte”.

La randul lor, organizatorii au multumit autoritatilor locale pentru sprijinul acordat, precizand ca de foarte multe ori, alti factori de decizie nu manifesta aceeasi deschidere pentru evenimentele culturale.

Festivalul se va desfasura pe patru sectiuni, dintre care trei vor fi inscrise in concurs, iar proiectele castigatoare vor fi alase de jurii alcatuite din profesionisti ai industriei cinematogragice din Romania si din tarile regiunii, publicul fiind, de asemenea, invitat sa isi voteze filmul preferat. Cele trei sectiuni de concurs sunt film de lung metraj, film de scurt metraj si documentar, carora li se adauga o sectiune in afara concursului, filme realizate de femei.

 

festival de film (2)Proiectiile celor peste 30 de filme care vor fi selectate in cadrul festivalului vor avea loc in perioada 4-8 mai, in salile de la Cinema Dacia 3D,  teatrul George Ciprian si Sala Mare a Consiliului Judetean, accesul publicului fiind liber. Cu aceeasi ocazie, spectatorii care vor asista la proiectii vor avea ocazia sa se intalneasca si sa dicute cu multi dintre actorii care dau viata personajelor din film sau cu regizorii productiilor respective.

Evenimentul constituie, totodata, o oportunitate pentru liceenii din Buzau care vor sa faca activitate de voluntariat, organizatorii anuntand ca sunt in cautare de voluntari din randul acestora. Cei interesati sa ia parte ca voluntari la organizarea festivalului pot trimite un e-mail la adresa voluntar@buzzcee.ro, in care sa se prezinte pe scurt si sa mentioneze de ce doresc sa faca parte din echipa de organizare.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*