Consiliul Judetean Buzau a pregatit multiple surprize de Ziua Nationala si de Craciun

21 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Administratia locala buzoiana a anuntat, astazi, principalele activitati pe care le va organiza in cursul lunii decembrie, printre care se numara si cateva initiative in premiera, la care buzoienii sunt invitati sa participe, cu mic cu mare…

 

sarbatori cjAnul acesta, buzoienii vor avea parte de o serie de evenimente placute, unele chiar inedite, atat in contextul Zilei Nationale cat mai ales in asteptarea Sarbatorilor Craciunului care debuteaza odata cu venirea Mosului Nicolae, atat de iubit de copiii care abia asteapta sa primeasca dulciuri si jucarii.

Un aport important are in organizarea acestor evenimente, ca de obicei, Consiliul Judetean Buzau, care a anuntat, astazi, seria manifestarilor pe care le va organiza si sustine pe parcursul lunii decembrie.

Presedintele CJ, Petre Emanoil Neagu a declarat ca buzoienii se vor putea bucura atat de evenimentele cu care s-au obisnuit in ultimii ani, cat si de cateva manifestari care vor fi organizate in premiera si care vor fi continuate in anii urmatori, astfel incat sa devina si acestea, o traditie de iarna specifica Buzaului.

 

defilareSeria manifestarilor va debuta peste cateva zile, cand odata cu toti romanii de pretutindeni, buzoienii vor sarbatori Ziua Nationala.

Asa cum a facut-o in fiecare an, Consiliul Judetean se va implica si in organizarea activitatilor de 1 Decembrie 2016, iar buzoienii se vor putea bucura de spectacolul defilarii trupelor si de traditionala fasole cu ciolan, udata cu un pahar de vin fiert si servita in acompaniamentul cantecelor si dansurilor artistilor populari buzoieni.

Petre Emanoil Neagu a declarat ca au fost puse la punct, impreuna cu reprezentantii Diviziei 2 Infanterie Getica si ai celorlalte institutii care vor participa la defilarea din acest an, toate detaliile.

Dupa parada, pe scena amplasata in Parcul Crang va avea loc un spectacol de muzica populara, sustinut de artisti buzoieni, la care sunt invitati sa participe toti buzoienii, dar si cei aflati in trecere prin municipiul resedinta de judet. Tot in Crang si tot de 1 Decembrie va avea loc si traditionala degustare de fasole cu ciolan, pentru asigurarea careia a fost deja atribuit contractul, societatii Comfortuna. La dispozitia buzoienilor vor fi 3.000 de portii de fasole cu ciolan si vinul fiert aferent. In premiera, anul acesta se va distribui si desert, o bucata de placinta.

 

mos craciun la Consiliul-Muzeul JudeteanTot pe 1 Decembrie  va fi aprins si iluminatul festiv, care va decora toate institutiile din subordinea Consiliului Judetean. Piesa de rezistenta, va fi un tunel luminos lung de 30 de metri, care va impodobi aleea de acces catre Muzeul Judetean si teatrul George Ciprian, tunel care va fi alcatuit din aproximativ 42.000 de becuri.

In premiera pentru Buzau, pe 9 decembrie va fi deschis, in curtea Muzeului Judetean, un targ cu produse traditionale, la care vor fi prezenti 15 producatori, iar buzoienii se vor putea aproviziona zilnic, pana pe 22 decembrie.

targ cu produse de Craciun Odata cu inaugurarea targului, pe cladirea Muzeului Judetean vor avea loc, zilnic, proiectii cu istoria Sarbatorii Craciunului, semificatiile acesteia si traditiile specifice.

Perioada Sarbatorilor de Iarna va fi incarcata si de o serie de evenimente culturale, organizate de Muzeul Judetean, Teatrul George Ciprian si Centrul Judetean de Cultura si Arta.

Astfel, la muzeu va fi organizat un concurs de pictura si desene, in colaborare cu Filiala Buzau a Uniunii Artistilor Plastici.

In zilele de 12, 14, 16, 18 si 20 decembrie va avea loc un eveniment special, dedicat copiilor, in cadrul caruia, sub genericul Zile de Poveste vor fi lecturate basme, povesti si povestiri pentru cei mici, eveniment la care accesul va fi liber.

Tot in aceasta perioada, la Muzeul Judetean Buzau vor fi deschise trei noi sali de arheologie, unde curiosii vor avea posibilitatea sa descopere piese care atesta prezenta culturii si civilizatiei pe aceste meleaguri inca din cele mai vechi timpuri.

 

sarbatori cjSi Teatrul George Ciprian vine cu o oferta bogata pentru Sarbatori, propunandu-si sa reuneasca pe scena sa, in aceasta perioada, cat mai multi dintre artistii buzoieni. 

Pe 6 decembrie se va juca pe scena buzoiana piesa pentru copii Frumoasa si bestia, iar cu aceeasi ocazie, copiii prezenti in sala vor primi cadouri de la Mos Nicolae.

Evenimentul „Actorii buzoieni vin acasa” isi va desfasura, pe 10 decembrie, prima editie, in cadrul unui spectacol de comedie regizat de buzoianul Radu Gabriel. Spectacolul Filarmonica de Comedie se va bucura de prestatia mai multor actori buzoieni de la teatrele din tara, care vor evolua, cu aceasta ocazie, „acasa”, in fata publicului buzoian.

Pe 17 si 18 decembrie se vor juca piesele Mizerabilii si Idiotul, la care acesul publicului va fi liber, insa cei care doresc sa participe la aceaste reprezentatii trebuie sa isi procure din timp taloanele gratuite care vor fi puse in circulatie de teatrul buzoian, astfel incat numarul de spectatori sa nu fie peste capacitatea salii.

Nu vor lipsi nici concertele de Craciun, iar pe 22 decembrie, Mos Craciun in persoana va fi prezent la Tetrul George Ciprian, unde va imparti cadouri, iar vizita sa va fi urmata de un foc de artificii, a dat asigurari presedintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu.

 

                     

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*