Torțele vor lumina orașul, cu ocazia deschiderii Buzău Fest

Seria manifestărilor incluse în cea de-a doua ediție a festivalului va debuta în această seară pe străzile din municipiu, iar de mâine, buzoienii  și nu nnumai ei sunt așteptați la Sărata Monteoru.

 

Au mai rămas doar câteva ore până când cea de-a doua ediție a evenimentului Buzău Fest va debuta, manifestarea organizată de Consiliul Județean îmbinând și de această dată istoria și cultura cu voia bună. Pentru buzoieni, dar și pentru vizitatorii din alte zone ale țării, vor urma doua zile „pline”, după activitățile programate pentru această seară, aceștia fiind așteptați la Sărata Monteoru, unde se vor desfășura cele mai importante momente incluse în programul din acest an al festivalului.

Prima ediție, care a avut loc anul trecut, s-a bucurat de un mare succes, atrăgând în stațiunea balenară buzoiană cateva mii de participanți, fapt pentru care organizatorii au decis să reia evenimentul și în acest an, urmând ca festivalul să devină o tradiție pentru județul Buzău.

Președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, le-a reamintit azi buzoienilor că în această seară va debuta noua ediție a Buzău Fest, invitându-i să ia parte la parada care va avea loc pe principalele bulevarde din oraș, începând cu ora 21.00.

 

La acea oră, din zona Episcopiei va porni o procesiune la care vor participa membrii Garzii Apullum, Geto-Dacii din Moldova și invitații bulgari din cadrul Legio Prima Italica, cei care vor pune în scenă în zilele următoare scene istorice și vor face o serie de demonstrații și prezentări ale armelor și costumelor din vremea daco-romană.

Aceștia vor defila cu torțe aprinse pe traseul Catedrala Arhiepiscopală – bulevardul Unirii – bulevardul Nicolae Bălcescu – Obeliscul din Parcul Crâng. Tot în zona Obeliscului, invitații bulgari care alcătuiresc Legio Prima Itsalica, și care se află la prima participare la festivalul buzoian, vor prezenta un moment special, reprezentând  o scenă din epoca romană, pe care o vor ilustra cu jocuri de foc și lumini. Momentul va încheia manifestările programate pentru această seară, urmând ca mâine, distracția să se mute la Sărata Monteoru.

 

Pentru a ajunge la Monteoru, buzoienii vor avea și anul acesta la dispoziție gratuit doua autobuze etajate, care vor pleca din oră în oră de la poarta Crângului, în intervalul 10.00 – 19.00.

Mâine, cu începere de la ora 12.00, este programată deschiderea oficală a festivalului, moment ce va fi urmat de o serie de alte activități, pe tot parcursul zilei. Acestea vor include o paradă a portului popular buzoian, tabere și ateliere meștelugărești, dansuri populare tradiționale, o degustare de produse specifice zonei Buzăului, prezentări și demonstrații ale trupelor participante, care vor include lupte de gladiatori, dansuri antice și simularea unei bătălii între daci și romani.

Seara se va încheia cu un concert al ansamblului folcloric Plaiurile Mioriței, din Buzău, urmat de momentul special al zilei, reprezentat de recitalul orchestrei Lăutarii din Chișinău, dirijată de Nicolae Borgros.

Ziua de sâmbătă va debuta cu un cros, urmat de o seie de tabere și ateleiere meșteșugărești, un recital de muzică clasică susținut de elevii Liceului de Artă, noi scene de luptă și alte surprize pregătite de membrii celor trei formațiuni de daci și romani. Concertul susținut de Loredana Groza va încheia seria activităților artistice din cadrul festivalului, iar momentul final va fi marcat printr-un foc de artificii.


Adaugati un comentariu


 

*