De Ziua Copilului, multe surprize pentru micii buzoieni

Consiliul Județean Buzău, Muzeul Județean, Inspectoratul de Jandarmi și salvatorii ISU-SMURD le oferă copiilor, de 1 Iunie, multă distracție, dulciuri, jocuri, baloane și alte surprize.

 

Programul destinat celor mici începe la ora 9.30, la Muzeul Județean, cu un concurs de desene pe astfalt, sub genericul „Copilăria și jocurile ei”.

După ce vor fi premiați cei mai talentați dintre cei care vor imagina copilăria cu creta pe asfalt, atât cei mari cât și cei mici sunt invitați la vernisajul expoziției de machete „Daci și romani în miniatură”, organizată de muzeul buzoian în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

De la ora 10.00, concursul pentru familii „Identifică obiectul” va da posibilitatea copiilor, părinților și bunicilor să participe, împreună, la un joc antrenant, plin de surprize. La final, toți copiii vor fi răsplătiți cu dulciuri.

 

Și tot la Muzeul Județean Buzău, pentru copiii din centrele de plasament, atât cei mici cât și cei mari pot dona jucării. Prin această acțiune, organizatorii s-au gândit că, în această perioadă, fiecare dintre noi putem face fericit un copil care trăiește în centrele de ocrotire ale DGASPC, lipsit de căldura și dragostea unei familii.

În acest sens, angajații muzeului au demarat, pe 29 mai, o campanie de colectare de jucării, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean. În cadrul campaniei denumită sugestiv „Donează și tu o jucărie”, oricine dorește, poate dona o jucărie care va ajunge la copiii instituționalizați, pentru ca și ei să se poată bucura de copilărie și să simtă că sunt iubiți.

 

Tot de Ziua Copilului, în Sala de spectacole a Consiliului Județean, iubitorilor de povești și spectacole li se va oferi, cu începere de la ora 9.30, spectacolul „Muzicanții din Bremen”. Povestea fraților Grimm, despre patru animale de casă, un măgar, un câine, o pisică şi un cocoş îi învață pe copii că oricine se poate trasforma, poate deveni util și mai ales își poate indeplini visul.

Iar pentru că 1 iunie este ziua în care copiii frumoși și cuminți sunt răsplătiți, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu le va oferi, după spectacol, dulciuri și baloane, ca și în anii trecuți. „Nimic nu trebuie să umbrească bucuria copilăriei. Cu toții suntem datori să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i bucura pe cei mici, pentru a le oferi o copilărie cât mai fericită, pentru că de felul în care-i creștem și de cât de mult îi iubim va depinde comportamentul lor de mâine și felul în care la rândul lor ne vor privi, la bătrânețe”, a spus președintele Neagu, despre care se știe, este un mare iubitor de copii.

 

De la ora 12.00, petrecerea de 1 Iunie se va muta la Sărata Monteoru, unde va avea loc deschiderea oficială a BuzăuFest. Cu o jumătate de oră mai târziu, parada portului popular va încânta ochiul și sufletul celor mai și mici, deopotrivă. Iar pentru copii, președintele Consiliului Județean a mai pregătit o surpriză: vor primi dulciuri și baloane și vor avea acces gratuit în Parcul de aventură. Și tot pentru cei mici, elevii Liceului de Artă „Margareta Sterian” s-au pregătit sufletește să picteze personajele preferate ale copiilor, din povești sau desene animate, distrându-se astfel împreună cu ei.

Între orele 12.00 și 18.00, atât copiii cât și cei mari vor avea parte, la Monteoru, de prezentări și demonstrații militare, lupte de gladiatori, dansuri antice, scene din războaiele dacilor cu romanii și multe alte surprize, între care și concertul Lăutarilor din Chișinău, care voe evolua sub bagheta maestrului Nicolae Botgros.

 

Copiii sunt sărbătoriți, de ziua lor, și de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău. Salvatorii organizează special pentru ei, Ziua Porților Deschise. Astfel, între orele 9.00 – 14.00, copiii și alți vizitatori sunt așteptați atât la sediul inspectoratului, cât și la subunitățile din județ, unde vor putea „inspecta” îndeproape mașinile de intervenție și restul tehnicii din dotarera pompierilor și a paramedicilor SMURD.

Totodată, specialiștii din cadrul ISU le vor sta la dispoziție tuturor, pentru a-i ajuta să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție.


Adaugati un comentariu


 

*