Cadouri de 1 Iunie, pentru copiii cu probleme de sănătate

30 mai 2019 | 0 comentarii |

Salariații CJAS Buzău împreună cu copiii lor au sărbătorit Ziua Copilului în avans, împreună cu micuții din Complexul de Servicii pentru Copilul cu Dizabilități din municipiu.

 

Ai ținut vreodată, în brațe, un copil care nu-i al tău? Dar un copil cu probleme de sănătate, uitat de părinți, aflat în sistemul de protecție? Dacă n-ai făcut-o, tu ai pierdut! Nici nu-ți dai seama câtă tandrețe, câtă iubire sunt capabili să ofere acești copii speciali… Dacă vei avea privilegiul să mergi într-un centru de ocrotire, probabil vei avea mai întâi o strângere de inimă la gândul că niște părinți și-au lăsat în grija Statului copiii pe care i-au adus pe lume.

E greu să înțelegi cum e posibil ca o mamă, chiar dacă a născut un copil cu probleme de sănătate sau, mai ales în acest context, a putut să-l abandoneze. Privind însă lucrurile și dintr-un alt unghi, poate-i acorzi circumstanțe atenuante, la gândul că într-o istituție de ocrotire copilul ei este mai bine îngrijit decât în mediul în care ea însăși este nevoită să trăiască.

Oricare-ar fi cauzele pentru care un copilaș nu crește în familie, este însă impresionant să vezi, să simți câtă iubire stă cuibărită într-o inimă mică, într-o mânuță care se întinde spre tine să ofere mângâiere, imediat ce-i oferi un zâmbet…

 

Așa se explică, probabil, cum pot infirmierele, îngrijitoarele și întregul personal al sistemului de protecție să aibă grijă de zecile, sutele de copii care nu se bucură să crească într-o familie… Zâmbetele lor micuțe și sincere, atingerea deliată a mânuțelor care parcă vor să mulțumească în fiecare clipă, progresele pe care acești copii le fac în fiecare zi sunt o răsplată mult prea însemnată, pe care nu mulți au privilegiul să o primească (facem abstracție de excepțiile care n-ar avea ce căuta într-un astfel de loc).

Pentru că ameliorarea problemelor de sănătate constituie, pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate, principiul după care funcționează, anul acesta, în cadrul unui proiect initiat la nivel național, s-a decis ca Ziua Internațională a Copilului, să fie celebrată într-un mod special și de casele județene, printr-o acțiune în care sa se implice salariații proprii și copiii acestora.

 

Răspunzând „cu bucurie acestei inițiative, personalul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Buzău a oferit, astăzi, puțină bucurie unor copii care au mai multă nevoie. Zâmbete și cadouri au fost oferite în cadrul actiunii Shoebox“ (cutie de pantofi), copiilor institutionalizați din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati – Buzău. Angajații CJAS Buzău și copiii acestora participă astfel, în mod simbolic, la sărbătoarea Zilei Internaționale a Copilului, alegând să includă în cutii hăinute, cărți, rechizite, jocuri și jucării, lucruri care să facă ziua de 1 iunie cât mai frumoasă pentru acești copii”, ne spune Radu Vîlculescu, purtătorul de cuvânt al CJAS Buzău, după întâlnirea emoționantă cu micuții sărbătoriți.

1 Iunie, Ziua Internatională a Copilului este o zi specială, în care sărbătorim copiii și copilăria, o zi care ne inspiră să oferim acestora zâmbete și emoţii, așa cum ei ne oferă nouă în fiecare zi. Măcar cu această ocazie, să ne reamintim că suntem datori să ne apreciem copiii, să le asiguram protecţia şi grija de care au nevoie şi, cel mai important, să-i iubim și să-i învăţăm să iubească”, a subliniat și Simona Anghel, președinte-director general al CJAS Buzău.

 

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*