Peste 8.000 de carti donate de buzoieni, pentru sanatatea spirituala de peste Prut

Un numar important de volume a fost donat de Consiliul Judetean Buzau, caruia i-a apartinut initiativa acestei campanii si care se va ingriji ca aceste carti in limba romana sa ajunga in bibliotecile din raionul Dubasari din Republica Moldova.

 

donare de carti (1)Maine se va incheia prima parte a campaniei pe care Consiliul Judetean Buzau a demarat-o la sfarsitul lunii trecute, avand ca scop strangerea unui numar cat mai mare de carti scrise in limba romana, pentru a fi trimise in bibliotecile din raionul Dubasari. Campania, sustinuta de Biblioteca Judeteana Vasile Voiculescu si Inspectoratul Scolar Judetean, a fost demarata la solicitarea autoritatilor din raionul Dubasari, din zona transnistreana a Republicii Moldova, care s-au plans ca romanii de acolo, in special elevii, au acces destul de dificil la cartile scrise in limba romana si la autorii romani, astfel de volume fiind destul de rare in bibliotecile scolare si cele publice, mai ales in mediul rural.

Consiliul Judetean Buzau a demarat astfel campania de strangere de carti in limba romana, facand un apel la buzoieni sa doneze cateva dintre volumele pe care le au acasa, fie la scolile din judet, fie la Biblioteca Judeteana.

 

Neagu-cartiTermenul limita pana la care cartile pot fi donate este data de 8 aprilie, asa ca cei care doresc sa mai faca acest gest mai au la dispozitie doar cateva ore sa se prezinte la biblioteca sau la cea mai apropiata scoala, pentru a dona.

Astazi, la Biblioteca Judeteana V. Voiculescu, a fost facuta o importanta donatie din partea Consiliului Judetean. Cu aceata ocazie, presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu, a anuntat ca numarul cartilor stranse depaseste 8.000 de volume. „Asteptarile noastre nu au fost inselate si iata ca am depasit numarul de 8.000 de volume pe care le vom trimite in raionul Dubasari, fapt pentru care le multumesc buzoienilor care s-au alaturat campaniei noastre si au donat si celor care vor mai dona in cursul zilei de astazi. Maine se incheie prima parte a campaniei, deja am inceput sa facem pachetele cu carti, iar in zilele urmatore le vom trimite catre Dubasari, impreuna cu doua calculatoare pe care Consiliul Judetean le-a donat, alaturi de cartile pe care le-am adus astazi”, a declarat presedintele Petre Emanoil Neagu, la Biblioteca Judeteana.

 

donare de carti (2)Buzoienii au inteles mesajul transmis de autoritati, astfel ca majoritatea cartilor pe care le-au donat sunt lucrari ale autorilor romani. Gama stilistica pe care o acopera cartile donate este una ampla si variata, pornind de la carti pentru copii, continuand cu beletristica, volume de poezii, proza, lucrari de specialitate si volume de critica literara. Nu lipsesc colectiile complete ale unor, opere celebre si lucrari ale unor scriitori reprezentativi pentru literatura romana, oferta de 8.000 de volume avand darul de a satisface toate preferintele cititorilor de peste Prut, insetati de carte scrisa cu grafie latina, in limba romana.

Petre Emanoil Neagu a mai precizat ca in viitorul nu foarte indepartat are in vedere si o infratire a judetului Buzau cu raionul Dubasari, iar astfel de actiuni vor mai avea loc.

 


Adaugati un comentariu


 

*