Buzoienii, asteptati la un maraton de teatru independent si improvizatie

Evenimentul va avea loc in luna octombrie, cand buzoienii vor avea oportunitatea de a beneficia de o adevarata infuzie de sanatate prin teatru, iar organizatorii au anuntat astazi primele detalii.

 

teatrul george ciprianIn perioada 3-9 octombrie, Buzaul va gazdui primul Festival International de Teatru Independent de Comedie ce propune publicului buzoian un adevarat maraton cultural in cadrul caruia cuvantul de ordine va fi buna dispozitie. Festivalul Comic 7 B constituie o premiera pentru judetul Buzau, urmand a aduce in fata publicului peste 15 spectacole de teatru si improvizatie, avand ca protagonisti trupe de actori din Romania, Marea Britanie si Republica Moldova. Pe langa spectacolele de teatru si improvizatie, pe durata festivalului vor mai fi organizate ateliere de actorie, expozitii si alte evenimente surpriza pe care organizatorii au preferat sa nu le dezvaluie inca.

Astazi, organizatorii au facut publice primele detalii legate de acest festival, in cadrul unei conferinte de presa la care a participat si presedintele Consiliului judetean, Petre Emanoil Neagu, institutia pe care o conduce fiind principalul partener al evenimentului.

Conceptul festivalului a fost creat de actorul Cristi Marin, in colaborare cu colegul sau Iulian Ilinca, cei doi facand parte si din echipa care a selectat spectacolele ce vor fi prezentate in festival.

 

neaguSpectacolele vor fi atent supervizate de jurii din care vor face parte profesionisti ai scenei, printre care si actorul si profesorul Radu Gabriel, buzoian de origine, care a declarat astazi ca Buzaul are un public de teatru exceptional. Alaturi de acesta, la Buzau se vor mai afla, in calitate de membri ai juriului, actorii Vlad Zamfirescu, Victoria Dicu, Catalina Neamtu si profesoara Mihaela Sarbu.

Specatacolele de teatru  vor avea loc la sala Teatrului George Ciprian, iar cele de improvizatie la Sala de spectacole a Consiliului Judetean. Biletele vor avea preturi accesibile, cuprinse intre 15 si 25 de lei, astfel incat spectacolele sa fie accesibile cat mai multor buzoieni care vor putea astfel sa beneficieze de o adevarata terapie prin teatru. Acestea vor fi disponibile incepand cu data de 5 septembrie si se vor gasi la casa de bilete a Teatrului George Ciprian, la magazinele Hi-Hii (din Mall Aurora si str. Cuza Voda), la O’Brothers Pub sau pot fi rezervate la numarul de telefon 0723-429.264.

In cadrul conferintei de presa de astazi, presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu a declarat ca „ne bucura faptul ca si Buzaul incepe sa fie un punct de reper pe harta iubitorilor de cultura, in general, si de teatru, in special. Este o oportunitate pentru publicul buzoian de a urmari si astfel de reprezentatii, de a-si extinde orizontul cultural. In acelasi timp, festivalul da posibilitatea judetului Buzau de a primi oaspetiatat din tara, cat si din strainatate, oaspeti care sa descopere povesti si locuri cu adevarat interesante, care sa ii faca sa revina”.

 

radu gabrielSpectacolele de teatru se vor juca in fiecare seara, de la ora 18.00 la Teatrul George Ciprian, spectatorii putand asista la cate doua piese pe seara, iar spectacolele de improvizatie vor putea fi vizionate cu incepere de la ora 19.30 la Consiliul Judetean.

Actorul buzoian Radu Gabriel a declarat ca se bucura ca Buzaul gazduieste astfel de evenimente, explicand ca teatrul independent este un fenomen care capata tot mai mari proportii si in Romania, fiind o consecinta fireasca a faptului ca teatrele de stat nu pot absorbi toti absolventii care ies in fiecare an de pe bancile universitatilor de actorie, si atunci apare alternativa teatrului independent, care le da acestora posibilitatea sa joace si sa se perfectioneze. Mai mult, Gabi Radu a precizat ca exista si actori consacrati, de la teatrele de Stat, care cocheteaza in ultima perioada cu teatrul independent, din dorinta de a experimenta ceva nou, sau de a „iesi in afara sistemului” si de a juca ceea ce doresc si nu rolurile care le sunt distribuite.

 


Adaugati un comentariu


 

*