Teatrul George Ciprian invită buzoienii la un regal de comedie

25 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Mâine va debuta o nouă ediție a festivalului internațional de teatru independent Comic 7B, organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău.

 

Timp de o săptămână, buzoieni vor avea ocazia să se „trateze” de ușoara stare de depresie indusă de primele zile de toamnă adevărată, cu vreme închisă și ploi, apelând la o porție bună de comedie ce le va fi oferită în cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Teatru Independent „Comic 7B”. Evenimentul va debuta mâine și se va derula pe parcursul unei întregi săptămâni, până pe 2 octombrie, timp în care spectatorii sunt așteptați în sala Teatrului „George Ciprian”, pentru a urmări piesele puse în scenă de artiști români și străini.

Evenimentul este organizat de asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Teatrul George Ciprian, Consiliul Județean Buzău și Primăria Buzău, iar ediția din acest an va fi marcată de o serie de evenimente speciale și premiere, la care spectatorii buzoieni sunt invitați să ia parte în fiecare seară a festivalului.

Unul dintre aceste evenimente speciale este cel pe care organizatorii l-au denumit „Focus Ion Băieșu”, dedicat dramaturgului buzoian. Evenimentul va fi marcat printr-o expoziție permanentă, deschisă pe toată durata festivalului, în foaierul Teatrului „George Ciprian”, în cadrul căreia vor fi expuse, în premieră, o serie de obiecte care i-au aparținut dramaturgului.

 

Printre acestea se vor număra mașina de scris pe care a folosit-o Ion Băieșu, ediții princeps ale unora dintre cărțile sale, fotografii din arhiva familiei și alte obiecte pe care spectatorii le vor descoperi atunci când vor trece pragul teatrului. Evenimentul va culmina luni, 30 septembrie, cu o întâlnire cu regizorul Radu Băieșu, fiul dramaturgului, care va avea loc la ora 17.00, și va continua cu vizionarea episodului „Tanța și Costel – În gară la Medgidia”, filmat în 1966 și avându-i ca protagoniști pe Octavian Cotescu și Coca Andronescu, în cadrul unui serial de televiziune realizat după scrierile dramaturgului. De asemenea, în cadrul Galei festivalului, care va avea loc pe 1 octombrie, cu începere de la ora 19.00, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacolul „Experimentul”, după textul dramaturgului buzoian, moment ce va încheia Focusul Ion Băieșu.

Cristi Martin, inițiatorul și directorul festivalului a declarat că „la fel ca la fiecare ediție, este o bucurie să reușim să aducem spectatorilor buzoieni evenimente și premiere de excepție, realizate de teatrele independente. Le mulțumim spectatorilor și ne dorim ca și la această ediție să umple sălile și mulțumim instituțiilor care susțin festivalul – Primăria Buzău, Teatrul George Ciprian și Consiliul Județean”.

 

O altă premieră pusă în scenă este spectacolul „Lemon”, prezentat de o trupă de teatru independent din Grecia, replicile actorilor fiind subtitrate în limba română. Spectacolul va avea loc în data de 28 septembrie, cu începere de la ora 19.00.

Cea de-a patra ediție a Festivalului „Comic 7B” va aduce la Buzău o serie de actori cunoscuți precum Victoria Cociaș, Maria Obretin, Andrei Duban, Iulian Ilinca, Nicodim Ungureanu, Victoria Dicu sau George Constantinescu, care fie vor urca pe scenă, fie vor face parte din juriu.

În total, buzoienii vor avea parte de 8 spectacole care se vor juca, începând de mâine, pe scena Teatrului George Ciprian. În data de 1 octombrie este programată festivitatea de premiere, iar ziua de 2 octombrie este dedicată copiilor, care sunt așteptați să vizioneze spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”, ce se va juca începând cu ora 12.00.

 


Adaugati un comentariu


 

*