Medicul Attila Fejer, noul președinte LAWG

31 mai 2018 | 0 comentarii |

Împreună cu Christian Rodseth și Mirela Iordan, acesta va conduce asociația care reunește companiile farmaceutice americane prezente în Romania, pentru următorii doi ani.

 

Attila Fejer – presedinte LAWG

Biroul de presă al asociației Local American Working Group – LAWG, anunță că, în cadrul Adunării Generale a membrilor săi, din luna mai 2018, a fost ales un nou Consiliu Director, pentru o perioadă de doi ani.

Attila Fejer, Country Manager Eli Lilly România, a fost desemnat astfel să conducă asociația, din poziția de preşedinte, în mandatul 2018-2019.

Din noua conducere LAWG fac parte Christian Rodseth, Managing Director Janssen – compania farmaceutică a Johnson & Johnson România, care ocupă poziția de vicepreşedinte şi Mirela Iordan, Country Manager Pfizer România, care ocupă funcția de secretar general.

Cei trei au preluat conducerea LAWG de la Călin Gălășeanu  (director general al Bristol-Myers Squibb Romania) -președinte, Radu Rășinar (director general al diviziei pentru Romania a Astra Zeneca) –vicepresedinte, Gabor Sztaniszlav (manager general al Amgen Romania) -secretar general.

Între obiectivele noii conduceri LAWG se înscriu promovarea rolului inovației și al biotehnologiei, susținerea accesului pacienților români la terapii inovatoare, precum și identificarea unor soluţii sustenabile pentru finanțarea eficientă a sistemului de sănătate, adaptate nevoilor pacienților.

 

Attila Fejer este medic de profesie și are o experiență de peste 13 ani în industria farmaceutică, în cadrul companiei Eli Lilly. La preluarea mandatului conducerii Consiliului Director LAWG, Fejer a declarat că „ținând cont de viziunea asociației și proiectele pe termen mediu și lung, Local American Working Group își propune să susțină îmbunătățirea calității vieții pacienților din România prin accesul la cele mai noi alternative terapeutice. Pacienţii din România au dreptul şi doresc să fie trataţi la standarde identice cu concetăţenii lor europeni. Ţara noastră traversează o perioadă de creştere economică susţinută, care trebuie să se translateze şi în îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, iar o populaţie sănătoasă, la rândul său, contribuie la creşterea economică. În acest sens, LAWG apreciază eforturile  depuse în ultimele 12 luni de către autoritățile din domeniul sanitar pentru actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite, precum și preocuparea pentru găsirea soluțiilor privind finanțarea sustenabilă a sistemului de sănătate. Suntem încrezători că autorităţile au conştientizat importanţa continuării procesului de rambursare în mod regulat și în următorii ani”.

 

Christian Rodseth 

Christian Rodseth, cel care va reprezenta asociația din poziția de vicepreședinte, are o experienţă de 15 ani în industria farmaceutică la nivel internaţional, dobândită în diferite sectoare ale acesteia. „Investiția în sănătate este o componentă importantă pentru evoluția sistemului sanitar. Unul dintre principalele beneficii ale unei finanţări optime este îmbunătățirea indicatorilor stării de sănătate a populației. Un sistem de sănătate actualizat la nevoile curente ale pacienților poate determina creşterea speranţei de viaţă, poate oferi o viaţă mai sănătoasă acestora, ceea ce este echivalent cu o populație activă și productivă mai mult timp, respectiv cu numeroase beneficii de ordin social şi economic pentru cetățeni”, a spus Rodseth, după alegeri.

Mirela Iordan, Secretarul General LAWG, este medic și are experiență de peste 21 de ani în industria farmaceutică din România. Aceasta a precizat în cadrul aceleiași întâlniri cădeschiderea autorităților către dialog pune bazele unui parteneriat pe termen lung, prin intermediul căruia să poată fi găsite soluții noi pentru adaptarea sistemului de sănătate la nevoile variate ale pacienților. Sănătatea este un domeniu care merită prioritate și investiții consecvente pentru menținerea acelui echilibru dezirabil la nivelul societății noastre.”

 

Mirela Iordan

Membrii noului Consiliu Director LAWG sunt de părere că preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019 oferă autorităților române deosebita oportunitate de a sprijini, inclusiv la nivel european, cercetarea științifică fundamentală în domeniul medical, precum și politicile publice care dezvoltă accesul la inovație și aduc progresul medical mai aproape de toți cetățenii UE.

Local American Working Group (LAWG) reunește companiile farmaceutice lidere la nivel mondial în domeniul cercetării și biotehnologiei, care își dedică activitatea dezvoltării medicamentelor inovatoare, cu scopul de a oferi pacienților o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai productivă.

LAWG a fost înființat în România în 2010, cu sprijinul organizației Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA) și reprezintă 14 companii: AbbVie, Amgen, AstraZeneca, Boehringer Ingelheim, Bristol Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Janssen – companie farmaceutică a Johnson & Johnson, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Pfizer, Roche, Sanofi și UCB.

 


Adaugati un comentariu


 

*