Antibiotice Iași a atras 31 de studenți și absolvenți la „Școala de vară a+” 2019

27 iulie 2019 | 0 comentarii |

În cei zece ani de când derulează programul educațional pentru studenți și absolvenți, peste 400 de tineri au beneficiat de cursurile pe care producătorul de medicamente ieșean îl desfășoară în fiecare vară, iar 46 dintre ei sunt, astăzi, angajați ai compaiei.

 

Antibiotice Iași, cel mai mare producător român de medicamente, încheie cea de-a X-a ediție a „Școlii de vară a+”,  prin care 31 de absolvenți, masteranzi și studenți în anii terminali de la facultățile de Farmacie, Chimie, Medicină, Biologie, Inginerie chimică și Protecția mediului au beneficiat de pregătirea teoretică și practică ce le oferă perspectiva de a profesa, ulterior, în cadrul companiei.

Lectori le-au fost 10 specialiști ai companiei, care i-au introdus pe cursanți în lumea cercetării, dezvoltării și formulărilor farmaceutice, asigurarea și controlul calității, producție, medical și farmacovigilență, biotehnologii și procese biologice în industria farmaceutică, încercând să le insufle „un strop din pasiunea lor, devenită între timp profesie”, cum se menționează într-un comuniat al companiei.

Timp  de trei săptămâni, cei 31 de tineri au putut afla „ce înseamnă să lucrezi într-o companie de top din industria farma”, au trăit provocările muncii într- un laborator de control fizico-chimic, au aflat cât de complex este un flux de producție și au învățat cum este pregătit materialul biologic pentru biosinteză.

 

La finalul cursurilor, în urma susținerii unei probe de evaluare a cunoștințelor, partcipanții la cursurile Școlii de vară vor face deja primul pas către concursurile viitoare care se vor organiza pentru ocuparea posturilor disponibile în cadrul companiei.

Școala de vară a+” este un program educațional complex și consistent, inițiat de compania Antibiotice Iași în vara anului 2010, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea „Al. Ioan Cuza” și Universitatea „Gh. Asachi”, care oferă cursanților posibilitatea „întregirii pregătirii universitare cu o serie de concepte, standarde profesionale și reglementări specifice industriei farmaceutice, dezvoltarea aptitudinilor și acumularea de cunostințe utile în domeniu. Totodată, reprezintă o oportunitate de impartasire a cunostintelor dobandite de-a lungul anilor de către specialiști ai Antibiotice, celor interesați de industria farmaceutică”, așa susțin reprezentanții companiei și tinerii participanți la proiect.

În cei 10 ani de când se derulează acest proiect educațional, 400 de studenți și absolvenți au beneficiat de cursurile oferite de Antibiotice Iași, iar 46 dintre ei sunt, deja, angajați ai companiei.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*