Performerii celei de-a VII-a ediții a „Academiei a+” și-au încheiat pregătirea la Antibiotice

25 octombrie 2022 | 0 comentarii |

Prin progranul „Perform a+”, susținut de compania Antibiotice Iași, tinerii care astăzi și-au primit diplomele au învățat să-și dezvolte competențele și cunoașterea în domeniul cercetării și fabricației medicamentelor. 

 

S-au finalizat cursurile celei de-a VII-a ediții a proiectului Perform a+, iar cei 36 de noi „performeri” selectați din rândul studenților care au depus aplicații în lunile de vară și-au primit astăzi diplomele, după cinci săptămâni în care au avut ocazia să învețe, alături de specialiștii companiei Antibiotice Iași, „procesele complexe implicate în cercetarea, verificarea calității și producției unui medicament să devină din necunoscute, «cunoscutele» care să îi atragă” în profesie.  

Entuziaști, dornici să învețe și să dea formă concretă ideilor pe care le au, încrezători că ar putea muta munții din loc! Așa arată noua promoție de absolvenți ai proiectului Perform a+, ediția cu numărul 7, un proiect de dezvoltare a competențelor, destinat extinderii cunoșterii pentru absolvenții cu studii superioare, spre universul vast al cercetării și fabricației de medicamente”, transmite Antibiotice SA, într-un comunicat.

 

După ce, timp de o lună de zile în care au aprofundat noțiuni despre fabricația și controlul produselor farmaceutice, tehnologii de fabricație, verificarea eficacitității și siguranței medicamentelor, cei 36 de „performeri” și-au primit diplomele de absolvire, menționează compania. Dobândirea noțiunilor esențiale din domeniul fabricației medicamentelor le va permite participarea la procesele de selecție pentru ocuparea viitoarelor posturi vacante din cadrul companiei, se arată în comunicat.

Mă bucur că, în sfârșit, am avut posibilitatea să văd procese și etape de fabricație, pe care anterior puteam doar să mi le imaginez. Sunt încântată și surprinsă să aflu că în Iași și în România există fabrici care produc medicamente care ajung în țări din toată lumea”, a povestit Miruna Andrei, absolventă a facultății de Farmacie din cadrul UMF Iași.

Am revenit în Antibiotice, pentru a doua oară, după ce am urmat și un stagiu de practică aici. Îmi doresc mult să fac performanță în domeniul în care am absolvit iar Antibiotice este compania care îmi poate oferi asta”, a declarat și Mihaela Pioară, absolventă a facultății de Biologie.

 

Producătorul de medicamente Antibiotice menționează că „an de an, proiectul Perform a+ și-a extins adresabilitatea astfel încât, în 2022, absolvenți și masteranzi de la 4 facultăți ieșene – UMF Iasi – facultatea de Farmacie, „Al. I. Cuza” Iași – facultățile de Biologie și Chimie și Universitatea „Ghe. Asachi” Iași – Facultatea de Inginerie chimică și protecția și protecția mediului, „Cristofor Simionescu” – au avut șansa să participe la acest proiect”.

Ca urmare a parcurgerii acestui program de dezvoltare a competențelor, realizat în parteneriat cu mediul universitar ieșean, peste 150 de tineri au fost inițiați în fabricația și cercetarea medicamentelor generice, iar din rândul participanților la Perform a+, aproximativ 25% și-au găsit în Antibiotice, compania care să îi sprijine în dezvoltarea unei cariere de succes și au fost recrutați în decursul ultimilor ani, pentru ocuparea posturilor disponibile în companie.


Adaugati un comentariu


 

*