Antibiotice Iași a câștigat licitația Comisiei Europene pentru un medicament folosit în pandemie

19 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Producătorul român de medicamente pune astfel la dispoziția Europei și va livra 2,75 milioane de flacoane de AmoxiPlus (amoxicilină/acid clavulanic – pulbere sterilă injectabilă), într-un interval de 12 luni.

 

Ioan Nani – Antibiotice Iasi

În condițiile unei evoluții alarmante a pandemiei de coronavirus, Europa s-a văzut nevoită să ia măsuri suplimentare de siguranță în ceea ce privește stocurile de antibiotice betalactamice administrate de medici din întreaga lume pentru tratamentul infecţiilor asociate COVID-19.

Comisia Europeană a finalizat, recent, licitaţia prin care asigură ţărilor membre stocurile necesare, pentru cel de-al doilea val al pandemiei de Covid-19, cu antibiotice betalactamice (amoxicilină cu acid clavulanic şi piperaciclină cu tazobactam), iar producătorul român de medicamente Antibiotice Iași a fost desemnat câștigător.

Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce știe mai bine. Antibiotice pune la dispoziția Europei un produs strategic de maximă importanță pentru tratamentul infecțiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitația cu un preț de bun simț, de 1.19 euro/flacon, oferind țărilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecțiilor bacteriene și nu numai. Noi, la Antibiotice, avem experiență și know- how de 65 de ani în producerea pulberilor sterile injectabile. Însă, dincolo de asigurarea necesarului cu AmoxiPlus® a piețelor europene, livrările se vor efectua având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România. Ne respectăm contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii noștri naționali” – precizează directorul general Ioan Nani, într-un comunicat al companiei.

 

Amoxicilina cu acid clavulanic, alături de piperaciclina cu tazobactam, reprezintă principalele produse recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în tratamentul antiinfecţios.

Câștigarea licitației Comisiei Europene a presupus obținerea celui mai bun punctaj, prin îndeplinirea cumulativă a patru condiții esențiale: calitate, termen de valabilitate, preț, rapiditate/promtitudine în livrare. „Standardele de calitate implementate pe acest flux de producţie au fost recunoscute şi avizate FDA SUA (Food and Drug Administration)”, adaugă sursa citată.

Antibiotice Iași este singura companie farmaceutică din România care deţine un flux de producţie pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat în 1955.

Compania ieșeană, care are 1.450 de angajați și deține o platformă industrială de 30-40 de hectare și 7-8 secții de producție, menționează că vinde acest antibiotic de generaţie superioară, produs de peste 30 de ani, în spitalele din România, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak, Yemen.

 


Adaugati un comentariu


 

*