Compania Antibiotice Iași, premiată de BVB la Gala „Made în România” (VIDEO)

23 septembrie 2022 | 0 comentarii |

Este singura companie din domeniul medical aflată între cele 15 finaliste ale Programului „Made in Romania”, premiate de Bursa de Valori București.

 

Premiu Antibiotice

Made in Romania, programul Bursei de Valori București (BVB) și-a anunțat și premiat joi, 22 septembrie, companiile finaliste ale ediției din acest an, considerate „viitoarele motoare de creștere ale economiei românești”, transmite BVB printr-un comunicat.

Compania Antibiotice – unul dintre cei mai importanți producători români de medicamente generice – este singura din domeniul medical premiată în cadrul ediției a V-a a Galei Made in Romania, fiind una dintre cele mai de succes 15 povești antreprenoriale românești.

Compania Antibiotice este unul dintre cele 15 branduri românești premiate, unul care spune o poveste de success de 67 de ani. În toți acești ani, abilitatea de vedea dincolo de linia orizontului și determinarea celor peste 10.000 de oameni ce au lucrat de-a lungul timpului la Antibiotice, precum și investițiile în cercetare, dezvoltare și modernizare, au făcut ca această companie să reziste și să se dezvolte, iar astăzi să devină cel mai mare producător român de medicamente generice, dar și un adevarăt ambasador al României peste hotare. Cu misiunea de a face medicamentele valoroase accesibile ca mijloc de îngrijire a sănătății, Antibiotice și-a asumat un model de business responsabil și sustenabil, atât pentru generațiile actuale, cât și viitoare, iar premiul obținut în cadrul proiectului Made in Romania este o confirmare a rolului important al companiei în economia românească”, transmite conducerea companiei.

 

Radu Hanga

Rezultatele au fost obținute în urma celor două etape de selecție a companiilor finaliste, care au avut loc pe 31 iulie – dată la care s-a încheiat perioada de vot al publicului, fiind alese primele 3 finaliste și pe 2 august – data la care a avut loc întâlnirea juriului, în cadrul căreia s-au desemnat 12 dintre cele 15 povești antreprenoriale de succes. În etapa de vot al publicului s-au strâns 10.132 de voturi valide, prin care votanții și-au arătat suportul pentru compania favorită. „dotLumen”o soluție scalabilă pentru mobilitatea persoanelor nevăzătoare – a primit 1.251 de voturi din partea publicului, urmată de „Agroland Business System” – 1.049 de voturi valide și „5 to go”951 voturi.

Suntem la a cincea ediție a programului Made in Romania și vedem, încă o dată, companii din industrii care se dezvoltă puternic în țara noastră și care se armonizează cu structura economiei noastre. Astfel, ponderea cea mai mare o au companiile din sectorul IT&C, performanță pe care am văzut-o și în ediția precedentă, urmate de cele din zona de bunuri de larg consum și de cele din industria prelucrătoare. Toate aceste companii ne inspiră prin determinarea lor și prin capacitatea de a răspunde provocărilor cu optimism și de a le transforma în oportunități de dezvoltare”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

 

Dintre cele 15 companii finaliste ale Programului „Made în România”, 6 provin din sectorul IT&C, 2 din sectorul Comerțului, 2 din Industria Prelucrătoarea și câte o companie aparține zonelor Tehnologie în agricultură, Industria farmaceutică, Industria alimentară, FMCG și Educație.

Lansat de către Bursa de Valori București în anul 2017, proiectul Made in Romania urmărește identificarea și promovarea companiilor de top din România.

Platforma www.investingromania.com a fost gazda competiției, în care au fost nominalizate 350 de companii din domenii precum IT&C, comerț, servicii, industria prelucrătoare, sănătate, construcții și agricultură.

Dintre acestea, un juriu format din experți în diverse domenii ale economiei a selectat 50 de companii semifinaliste, pe baza unor criterii privind performanța sau perspectivele de inovare și dezvoltare. În final, doar 15 companii au fost desemnate câștigătoare astăzi în cadrul Galei Made in România.

 

GALA „Made în România” – sursă BVB


Adaugati un comentariu


 

*