Sănătatea, premiată la Gala „Made in Romania”, organizată de BVB

17 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Cele 15 finaliste Made in Romania, din domeniile sănătate, IT&C, comerț, construcții, servicii financiare, agricultură și industria prelucrătoare au fost anunțate și premiate joi, 16 septembrie.

 

Programul Made in Romania și-a desemnat cele 15 companii finaliste ale ediției din acest an, viitoarele motoare de creștere ale economiei locale și din regiune. Dintre cele 15 companii, cele mai multe sunt din sectorul IT&C, iar restul activează în sănătate, comerț, construcții, servicii financiare, agricultură și industria prelucrătoare. Companiile finaliste au fost premiate în cadrul unei Gale care a avut loc în 16 septembrie.

Între cele 15 companii finaliste se află SanoPass – platforma care digitalizează și integrează serviciile medicale de prevenție prin reteaua de 850 de clinici, Secom – trendsetter și lider în soluții naturale de medicină integrativă, Dacia Plant (votul publicului) – pionier al industriei de suplimente alimentare din România și Grande Gloria Production – Producător de cosmetice, șervetele umede, dezinfectanți.

 

Radu Hanga – BVB

Cele 15 companii finaliste din acest an au fost stabilite atât prin votul publicului, cât și de un juriu format din 12 experți în diverse domenii ale economiei. Pentru prima oară de la lansarea programului Made in Romania a fost acordat și un premiu special pentru implicarea și susținerea antreprenoriatului românesc, postului de Radio Guerrilla.

Pentru a patra oară deja, celebrăm antreprenoriatul românesc, inovația și dedicarea. Pentru că aceasta este esența programului Made in Romania, dezvoltat de Bursa de Valori București. Cea de-a patra ediție a programului aduce în prim plan atât afaceri mature, cât și companii inovatoare, cu potențial remarcabil de creștere. Vă invit să le cunoaștem poveștile de succes și să le urmărim evoluția. Sunt mai mult ca sigur că ne vor suprinde și, cu ajutorul întregii comunități ai pieței de capital, aceste echipe antreprenoriale vor continua să dezvolte afaceri extraordinare în România, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

 

Radu Ionescu – CEO Dacia PLant

Compania care a intrat direct în finala prin votul publicului este Dacia Plant, care a primit 1.111 voturi prin platforma www.investingromania.com dintr-un total de 9.012 voturi valide. În urma întâlnirii juriului, din 1 septembrie, au fost selectate celelalte 14 companii finaliste, dintr-un total de 50 de semifinaliste. Agricola International – una dintre cele mai mari companii de produse alimentare din România, Artesana International – producător de lactate artizanal, Druid – dezvoltator de asistenţi virtuali inteligenţi cu implementări în cloud, hybrid sau on-premise, Fortech – unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din Transilvania, Plant an App – Platformă low-code care permite oricui să dezvolte sisteme software, SeedBlink  – Platformă de investiții în startup-urile tech, Zitec – oferă consultanță și dezvoltare software, digital marketing, cloud computing, e-commerce, UX&UI, Cybersecurity, DevOps,  Elefant Online – Retailer online, cunoscut pentru site-ului elefant.ro – „Mallul online al familiei tale”, Roca X – vehicul investițional local care identifică și susține idei și companii inovative fondate de antreprenori pasionați de rezolvarea unor nevoi reale și actuale, Elis Pavaje – liderul pieței de pavaje din România și One United Properties – unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București completează tabloul celor 15 finaliști.

 

Adrian Tănase – BVB

Aproape 1.000 de companii au intrat în contact cu piața de capital prin intermediul programului Made in Romania. Ca urmare a participării în program, șase companii s-au listat la bursă, iar șapte au emis și listat la bursă obligațiuni pentru finanțarea planurilor de dezvoltare, în valoare totală de 77,7 milioane euro.

 „Conceptul Made in Romania a fost transformat și îmbunătățit constant din 2017 până acum, iar prin lansarea platformei Made in Romania dorim să transformăm programul într-un spațiu unde companiile să aibă acces la toate mecanismele necesare pentru dezvoltare. Rezultatele Made in Romania în termeni de finanțare – șase companii listate la bursă și obligațiuni în valoare totală de 77,7 milioane de euro –  ne impulsionează să mergem mai departe și să dezvoltăm acest program dedicat conectării mediului de business cu piața de capital”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori București în 2017, pentru a identifica și promova companiile de top din România.

 

Premianții Galei „Made in Romania”. Foto: BVB

 

 


Adaugati un comentariu


 

*